«Φαβορί οι Σαουδάραβες για την αγορά σημαντικού μεριδίου της Euroleague με 1 δισ. ευρώ»

Η Euroleague έχει δείξει τις επεκτατικές διαθέσεις της τα τελευταία χρόνια και ακόμα ένα δημοσίευμα φέρνει τους Σαουδάραβες να βρίσκονται κοντά στην αγορά ενός σημαντικού μεριδίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το έγκριτο Μέσο “Financial Times”, η SURJ Sports Investment, μια επενδυτική εταιρεία από τη Σαουδική Αραβία, που διευθύνεται από το The Public Investment Fund, θέλει να αγοράσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην EuroLeague αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Σημειώνεται μάλιστα, πως μια αμερικανική επενδυτική εταιρεία, η General Atlantic, φέρεται να συμμετέχει στην εν λόγω προσφορά και διεκδίκηση του μεριδίου. Παράλληλα, υπάρχει και το βρετανικό fund, η εταιρεία BC Partners, που αναφέρεται ως ο κύριος αντίπαλος, αλλά τονίζεται πως οι Σαουδάραβες αποτελούν το φαβορί για να αγοράσουν το μειοψηφικό μερίδιο που προσπαθεί να πουλήσει η Euroleague στο 1 δισ. ευρώ.

Στα πλάνα της η Euroleague έχει να πουλήσει περίπου το ένα τρίτο της συνολικής εταιρείας και προστίθεται από τους FT πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία τελική απόφαση.

Για να δοθεί μια εικόνα της δυναμικής της PIF, πoυ βρίσκεται πίσω από τους Σαουδάραβες, αναφέρεται πως έχει αγοράσει το μεγαλύτερο μερίδιο στην ποδοσφαιρική ομάδα της Νιουκάσλ, ενώ έχει δημιουργήσει την LIV Golf League και έχει προσεγγίσει τους γίγαντες του τένις ATP και WTA.

To Top