Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης επέλεξε φέτος τον διπλό ρόλο (και δύσκολο πράγματι…) ρόλο του προπονητή-μάνατζερ. Πέρα δηλαδή από την αγωνιστική προετοιμασία της ομάδας, ήταν αυτός που σχεδίασε και προχώρησε τον μεταγραφικό προγραμματισμό, αναλαμβάνοντας 100% το ρίσκο ή την επιτυχία των επιλογών του, στην πιο δύσκολη χρονιά της ιστορίας του Άρη, σε μια χρονιά που τα λάθη… απαγορεύονται!
Κατά ομολογία και του ίδιου ο Άρης χρειάζεται ενίσχυση, έστω και τέσσερις μέρες πριν από τον Οκτώβριο και τρεις μήνες πριν από την έναρξη της… χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ουσιαστικά με τις δηλώσεις του όμως προανήγγειλε από ελάχιστες, έως… καθόλου μεταγραφές, χωρίς να εξηγήσει γιατί έφτασε ο Άρης σε αυτό το σημείο.
Στις τελευταίες του δηλώσεις πάντως φάσκει και αντιφάσκει… Αναφέρθηκε στην ευκολία ένταξης ποδοσφαιριστών («Κοιτάξτε, είναι πανεύκολο να εντάξεις ποδοσφαιριστές” όπως είπε) αλλά επί της ουσίας η ευκολία αυτή για τον Άρη είναι μόνο στη θεωρία. Αν ήταν τόσο εύκολο γιατί δεν έγινε; Κι αν ο ίδιος δεν έχει ευθύνες, ας κατονομάσει τους υπεύθυνους… Ποιος ευθύνεται; Ας μιλήσει με ονόματα; O Στεφανίδης; O Γαλανός; O Σκόρδας; Το… κατεστημένο (sic); Ποιοι ευθύνονται;
Αναφέρθηκε σε θέματα ποιότητας και εμπειρίας, αλλά αν ρίξει κάποιος μια ματιά στο ρόστερ του Άρη θα διαπιστώσει ότι το 90% στερείται εμπειρίας, ενώ ο ίδιος απέρριψε κατά συρροή έμπειρους παίκτες που φώναξαν παρών χωρίς να ζητήσουν συμβόλαια ή εγγυήσεις (sic).
Επίσης αναφέρθηκε ότι ο Άρης πρέπει να περιμένει παίκτες με βάση το δυναμικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, αλλά δεν αναφέρθηκε γιατί έφτασε ο σύλλογος στο σημείο αυτό της ασφυξίας, δεν μίλησε για τους χαμένους μήνες του καλοκαιριού όταν λόγω της μεταγραφικής διοικητιλής… στασιμότητας και αδράνειας, αναγκάστηκε να κάνει προετοιμασία με 15 παίκτες, από τους οποίους οι τρεις ήταν τερματοφύλακες και οι τέσσερις έχουν ήδη αποχωρήσει…
Προφανώς στο τελευταίο κομμάτι δεν θέλει να “ακουμπήσει” τις ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης (που τον προσέλαβε) για λόγους που θα πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο του Άρη. Μια… ομερτά που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
Τέλος υπογράμμισε ότι τελικά: “ίσως χρειαστεί να επιλέξουμε ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες, ίσως να μην τους επιλέγαμε”, αλλά αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα λέει ότι δεν θέλει να χρεωθεί επιλογές που δεν τις πιστεύει… Τελικά θα πάρει παίκτες που τους πιστεύει ή όχι; Και με ποια κριτήρια;
Η οικογένεια του Άρη πόνταρε πολλά στο “κεφάλαιο” Καλαϊτζίδης και περιμένει να δρέψει τους καρπούς, προτιμώντας πράξεις και χωρίς λόγια, όπως ομολόγησε ο 57χρονος τεχνικός. Και φυσικά περιμένει τη γλώσσα της ειλικρίνειας και όχι των εντυπώσεων ή της διπλωματίας.