ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόκλιση του θρυλικού Πίτερσον στον Άρη και τον Γκάλη!

Μόνο καλά λόγια, μόνο τιμητικά λόγια είχε να πει ο Νταν Πίτερσον για τον Άρη και τον Νίκο Γκάλη, στο περιθώριο της παρουσίας του στον αγώνα με την Αρμάνι, όπου και βρέθηκε για να τιμηθεί με αφορμή τα 80α γενέθλιά του.

Ο Νταν Πίτερσον υπήρξε ο άνθρωπος που έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία της Ολίμπια Μιλάνου, ήταν ο προπονητής στους αγώνες με την Τρέισερ και η ομάδα του τον βράβευσε για την προσφορά του, χαρίζοντάς του δια χειρός Τζόρτζιο Αρμάνι την φανέλα με το Νο80.

Ο Αμερικανός αλλά εδώ και 40 και πλέον χρόνια κάτοικος Ιταλίας τεχνικός θυμήθηκε το παρελθόν, τον Άρη και τον Γκάλη. “Το έφερε έτσι η προπονητική μου μοίρα ώστε ο Άρης, να αποτελεί την ομάδα που έχω με κάποιο τρόπο συνδεθεί πιο πολύ από κάθε άλλη ομάδα, κάθε άλλο αντίπαλο”, είπε ο Πίτερσον, προσθέτοντας πως “απέναντι στον Άρη έζησα μερικές από τις πιο… εφιαλτικές και τις πιο όμορφες στιγμές της καριέρας μου σαν προπονητής. Είχαμε σπουδαία ομάδα, αλλά αυτό που αντιμετωπίσαμε στην Θεσσαλονίκη τότε, ήταν πρωτόγνωρο. Το γήπεδο έμοιαζε να κουνιέται! Βρήκαμε μια πολύ ‘πεινασμένη’ ομάδα και έναν πολύ ‘πεινασμένο’ κόσμο, που κυριολεκτικά μας… κατασπάραξαν. Ευτυχώς για μας, στον επαναληπτικό, εκμεταλλευτήκαμε την απειρία του Άρη, οι παίκτες μου έβγαλαν εγωισμό και πετύχαμε μια ιστορική ανατροπή”.

Ρωτήθηκε να σχολιάσει τον Νίκο Γκάλη και… ιδού τι απάντησε ο θρύλος του ιταλικού μπάσκετ: “Ότι και να πω γι’ αυτόν είναι λίγο. Ήταν παίκτης – φαινόμενο. Ήταν ο κορυφαίος σκόρερ που συνάντησα στην καριέρα μου σαν προπονητής. Πραγματική καλαθομηχανή». «Νικ, σου στέλνω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου και εύχομαι να είσαι καλά. Ήσουν ο καλύτερος αντίπαλος, ο πιο δύσκολος που αντιμετώπισα ποτέ στην καριέρα μου”.

24233111272_eb728e1860_k

To Top