Τσιτσιπάς – Μετζέντοβιτς 2-0: Συνεχίζει στα προημιτελικά στο Γκστάαντ (video)

Ο νεαρός Χαμάντ Μετζέντοβιτς, αγαπημένο παιδί του Νόβακ Τζόκοβιτς, ταλαιπώρησε (ειδικά στο πρώτο σετ) τον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως εκείνος βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 20χρονου Σέρβου (Νο.122) με 7-6(6), 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει την Παρασκευή (19/7) τον απρόβλεπτο Ιταλό Φάμπιο Φονίνι (Νο.80).

Δεν ήταν η καλύτερη εμφάνιση από τον Στεφ, όμως έπαιξε πιο ψύχραιμα τους κρίσιμους πόντους στο πρώτο σετ και παίζοντας με μεγαλύτερη άνεση στο δεύτερο, σφράγισε την πρόκριση στην οκτάδα.

Οι δύο παίκτες κρατούσαν το σερβίς τους στο ξεκίνημα του αγώνα χωρίς να απειλούνται, μέχρι το 3-3 όπου ο νεαρός Σέρβος φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποια αδιαθεσία και «έδωσε» δύο μπρέικ πόιντ στον Στέφανο. Μετά από ιατρικό τάιμ άουτ μέσα στο γκέιμ, ο Μετζέντοβιτς επέστρεψε στο court και κράτησε το σερβίς του, παρότι έδειχνε να μην βρίσκεται και σε πολύ καλή κατάσταση.

Συνήλθε, όμως, και λίγο έλειψε να αρπάξει και το σετ, αφού είχε τριπλό σετ πόιντ στο 4-5. Η αντίδραση του Στεφ, ωστόσο ήταν εξαιρετική και ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να επιστρέψει και να στείλει τελικά το σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Μετζέντοβιτς σημείωσε το τρίτο του μίνι μπρέικ και είχε σετ πόιντ στο 5-6, όμως έκανε δύο συνεχόμενα λάθη και έδωσε το δικαίωμα στον Στέφανο να βρεθεί με το πρώτο του σετ πόιντ (7-6) και να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Μετζέντοβιτς είχε μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ, αλλά αυτός που τελικά «χτύπησε» πρώτος ήταν ο Τσιτσιπάς, για να προηγηθεί με 4-2. Το μπρέικ αυτό ήταν αρκετό να του δώσει τη νίκη, σε ένα τουρνουά που αποτελεί πρόβα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο head to head με τον Φονίνι, που έσωσε δύο ματς πόιντ του Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας και πήρε τη νίκη με 3-6, 7-6(5), 7-5, ο Στεφ προηγείται με 4-0.

To Top