Τσάμπι Αλόνσο: «Η μη κατάκτηση του τρεμπλ θα με κάνει καλύτερο προπονητή»

Μια ανεπανάληπτη σεζόν πραγματοποίησε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, που έγινε η πρώτη ομάδα στη Γερμανία που όχι μόνο κατακτάει αήττητο πρωτάθλημα, αλλά κάνει νταμπλ χωρίς να ηττηθεί ούτε μια φορά.

Μάλιστα, ήταν ένα βήμα από το αήττητο τρεμπλ, όμως, η Αταλάντα τη νίκησε με 3-0 στον τελικό του Europa League, βάζοντας στοπ στο αήττητο των 51 αναμετρήσεων.

Ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας, Τσάμπι Αλόνσο, σε συνέντευξή του για αυτή τη μαγική χρονιά, σχολίασε πως η μη κατάκτηση του τρεμπλ θα τον βελτιώσει ως προπονητή.

«Ήταν ένα τρομερό ταξίδι, πολύ απαιτητικό, αλλά από τις πρώτες εβδομάδες της διοργάνωσης είχα ένα καλό αίσθημα πως θα κάναμε καλή σεζόν. Δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος πως θα παλεύαμε μέχρι την τελευταία εβδομάδα αλλά πίστευα όντως ότι θα είχαμε καλή σεζόν. Εντός της ομάδας δεν συζητούσαμε τόσο για το αήττητο σερί αλλά για τα θεαματικά νούμερα που είχαμε», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαστε υπερήφανοι για το ρεκόρ των 51 αγώνων χωρίς ήττα. Χρειαζόμαστε να περάσει λίγος χρόνος για να το αντιληφθούμε όλο αυτό, για να το αναλύσουμε. Είναι μέρος της δουλειάς μας να διαχειριζόμαστε τις ήττες, δεν ήταν η πρώτη φορά και δεν ήταν και η τελευταία. Έχω την αίσθηση πως το ματς με την Αταλάντα θα με κάνει καλύτερο προπονητή, καλύτερο μάνατζερ σε σχέση με το αν είχαμε κάνει το τρεμπλ», ενώ πρόσθεσε:

«Το σίγουρο είναι πως δεν ξεχνάς αυτά τα παιχνίδια και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για το μέλλον. Αυτή τη στιγμή, μας πληγώνει. Μας πληγώνει πολύ αλλά έχω την αίσθηση πως αυτή η ήττα θα είναι περισσότερο χρήσιμη για την πρόοδό μου σε σχέση με το αν κατακτούσαμε το τρεμπλ», ήταν, χαρακτηριστικά, τα λόγια του Τσάμπι Αλόνσο.

To Top