Το χρονικό της δικαίωσης: Οι 49 ώρες της σκληρής μάχης

Ο Άρης δικαιώθηκε σήμερα από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Σούπερ λίγκας. Έγινε δηλαδή το αυτονόητο: τιμωρήθηκε μόνο γι αυτό που έκανε και όχι γι αυτό που ήθελαν να του φορτώσουν. Το χρονικό της δικαίωσης κράτησε 49 ώρες! Από τις 8.50 το βράδυ της Κυριακής που διεκόπη οριστικά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, μέχρι τις 9.40 το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης που αναρτήθηκε η απόφαση της δικαίωσης έγιναν πολλά σε μια σκληρή μάχη των κίτρινων!

Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Οι άνθρωποι του Άρη κινήθηκαν άμεσα κι αποτελεσματικά όπως αποδείχθηκε. Την ώρα που στην Αθήνα είχαν προεξοφλήσει την καταδίκη του συλλόγου και μιλούσαν για αφαίρεση βαθμών, ακόμη και από το νέο πρωτάθλημα (!), κλείσιμο του Κλεάνθης Βικελίδης, βάζοντας στο… τσουβάλι ένα μεμονωμένο περιστατικό με τα αίσχη και τα εγκλήματα του ΟΑΚΑ, ο μηχανισμός αντίδρασης και υπεράσπισης του κιτρινόμαυρου δίκαιου είχε ξεκινήσει.

1. Η ένσταση

Στις 8.50 μ.μ. την Κυριακή ο Τριτσώνης αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα Άρης-Αστέρας Τρίπολης στο 43′ και ενώ το σκορ ήταν 0-1. Όπως σας αποκάλυψε το PRESSARIS από την πρώτη στιγμή: «Ο Άρης ετοιμάζει την δική του αντεπίθεση προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά του, έστω και μετά το… φιάσκο των όσων προκάλεσαν ο Τριτσώνης και η Κουρομπίλια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κίτρινοι μιλώντας και με νομικούς στην Αθήνα, ετοιμάζουν ένσταση για αντικανονική διακοπή του αγώνα! Ο λόγος; Βάσει του φύλλου αγώνα η Κουρομπίλια επικαλέστηκε «ψυχολογικούς λόγους και φόβο» για να μην συνεχίσει το παιχνίδι. Πάνω σε αυτό αναμένεται να κινηθεί ο Άρης».

Η ένσταση στόχευσε σωστά και πέτυχε, αλλά για να έχει αποτέλεσμα χρειάστηκε το δεύτερο βήμα: η απόδειξη ότι η βοηθός από την Καρδίτσα δεν είχε τραυματιστεί!

2. Επέμβαση του εισαγγελέα για τις εξετάσεις

Ο Άρης επέμεινε και πέτυχε ώστε να επέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας για να ζητήσει από την βοηθό διαιτητή να μεταβεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, ώστε να φανεί αν τελικά είχε τραυματιστεί ή όχι από το μπουκάλι που δέχθηκε.

Είχε προηγηθεί η εξέταση από τον γιατρό της Σούπερ λίγκας Γιάννη Γιαννούλη, όσο και από τον γιατρό του Άρη Βαγγέλη Πανταζή κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποστεί κάποια σωματική βλάβη.
Στη συνέχεια οι άνθρωποι του Αρη ζήτησαν από την Κουρομπίλια να μεταβεί στο νοσοκομείο κάτι το οποίο εκείνη αρχικά αρνιόταν. Ωστόσο μετά και την επέμβαση του εισαγγελέα, η βοηθός του Τριτσώνη μετέβη κανονικά στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

3. «Χαίρει… άκρας υγείας»

Οι ιατρικές εξετάσεις από τον εντεταλμένο γιατρό του αγώνα και αυτές σε ένα κρατικό νοσοκομείο… ξεσκέπασαν την σκευωρία. Η Κουρομπίλια αποδείχθηκε ότι χαίρει άκρας υγείας! Στο Ιπποκράτειο οι εξετάσεις ήταν αρνητικές. Δεν έδειξαν κανένα παθολογικό αίτιο. Οι εξετάσεις αυτές απλά επιβεβαίωσαν και τη γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα Γιάννη Γιαννούλη, ο οποίος είχε αποκαλύψει: «Την εξέτασα δύο φορές μετά το παιχνίδι και παθολογικά δεν είχε τίποτα. Την προτρέψαμε να βγει τον αγωνιστικό χώρο να συνεχίσει το παιχνίδι, αλλά η ίδια ήταν ταραγμένη».

4. Η ώρα της υπεράσπισης

Με αυτά τα δεδομένα και με «όπλο» το γεγονός ότι δεν υπέστη τραυματισμό η βοηθός ο Άρης έφτασε στην υπεράσπισή του το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης. Η κίτρινη ΠΑΕ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, άρα αντικανονικά σημειώθηκε η διακοπή και ζήτησε την συνέχιση ή επανάληψη του αγώνα. Για την ενίσχυση των επιχειρημάτων κατέδειξε την ασάφεια των ενεργειών της Κουρομπίλια, πέρα από τις ισχυρές ιατρικές γνωματεύσεις.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι και ο Αστέρας Τρίπολης δεν παρέστη στην εκδίκαση δείχνοντας έμμεσα τη συναίνεσή του να γίνει το παιχνίδι και να παιχθεί στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά.

Στις 9.40μ.μ. της Μεγάλης Τρίτης ήρθε η δικαίωση, με μια ιστορική πράγματι απόφαση που πρόταξε τη δικαιοσύνη και όχι τις κούφιες εντυπώσεις.

To Top