ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το χρονικό της απόλυτης κωλοτούμπας! Από θανάσιμοι εχθροί… ερωτευμένοι σύμμαχοι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Η χθεσινή μέρα ήταν “μια ακόμη μέρα στο γραφείο” για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέστρεψε στον προεδρικό θώκο της Super League με την ψήφο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όλα είναι πλέον τίμια και σωστά καμωμένα.

Παρακάτω παραθέτουμε συνολικά το χρονικό της απόλυτης κωλοτούμπας των τελευταίων χρόνων! Από θανάσιμοι εχθροί, ξαφνικοί έρωτες και φιλίες με αποκορύφωμα τους… ερωτευμένους σύμμαχοθς Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ:

1. Συμμαχία ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού το 2016, υπό τις… ευλογίες της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η ρητορική τους; Να ρίξουν «τη χούντα της ΕΠΟ» και η “παράγκα” που τότε έλεγχε ο Ολυμπιακός. Ήταν τότε που ξεκίνησε η… θρυλική «εξυγίανση στο ποδόσφαιρο». Είδαμε όλοι τι έγινε στην πορεία.

2. Ο Παναθηναϊκός στην πορεία… αποχώρησε από το “τρίο” και ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συμπορεύτηκαν στην ΕΠΟ για έξι χρόνια χρόνια. Τι ποντιακοί χοροί, τι… φερ πλέι να μη γίνει ένσταση για τα ληγμένα δελτία υγείας… Δικέφαλη συμπόρευση.

3. Από τη διαμαχή του Γιάννη Αλαφούζου κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και με συνεχείς καταγγελίες εις βάρος του Ολυμπιακού ήρθε ο… έρωτας, όταν «μεσολάβησε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι δύο άνδρες για ένα διάστημα ακολούθησαν κοινή πορεία στο ποδόσφαιρο. Για όσους το έχουν ξεχάσει ο Αλαφούζος έπαιξε καθοριστικό ρόλο το 2022 στην εκλογή του Μαρινάκη στην προεδρία της Λίγκας. Τώρα είναι απλά “δυο ξένοι” στην ίδια πόλη.

4. Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχαν για χρόνια καλή σχέση. Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αλλάξει η ποινή στη Λίγκα ώστε ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου να μην υποβιβαστεί για χρέη και να τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών. Μετά οι δύο άντρες έγιναν εχθροί.  Σε αυτές τις εκλογές Παναθηναϊκός και ΑΕΚ (του Ηλιόπουλου, πια), ήταν συνοδοιπόροι…

5. Πριν από τέσσερα χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε να “διαλύσει” τον ΠΑΟΚ. Τον κατήγγειλε για πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη και επιδίωξε τον υποβιβασμό του. Συνέβησαν απίστευτα πράγματα με βολές, κατηγορίες και απειλές να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ολυμπιακός στηρίζει την εκλογή του Μάκη Γκαγκάτση στην προεδρία της ΕΠΟ και χθες ο ΠΑΟΚ με την καθοριστική ψήφο του στήριξε την εκλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Λίγκας. Εκείνου που έξι μήνες πριν ήθελε να κάνει πρόταση μομφής (προτού αναγκαστεί σε παραίτηση)! Και ο Ολυμπιακός που κατήγγειλε τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη για «τρομερά πράγματα πολυϊδιοκτησίας» πήρε σαν να μην τρέχει και τίποτα την ψήφο που επανέφερε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία της Λίγκας από την οποία πριν από έξι μήνες!

To Top