ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το “ταμείο” του δυνατού τεστ για τον Άρη: Τα εμπόδια στην προετοιμασία και η “μάχη” με τον χρόνο

Όταν μια ομάδα δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί πλήρης, έπειτα από 35 μέρες προετοιμασίας, διάστημα στο οποίο ταλαιπωρήθηκε από διαφόρων ειδών προβλήματα, τότε δεν μπορεί να έχεις πολλές απαιτήσεις απέναντι σ’ έναν αντίπαλο του επίπεδου, της ποιότητας και του μπάτζετ της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Μιας ομάδας, που με εξαίρεση τον Καμπόκλο είναι μαζί εδώ και αρκετό και καιρό και δουλεύει για να εμφανιστεί έτοιμη στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεών της.

Ο Άρης των 10 νέων προσώπων (εννέα χωρίς τον Λαζέφσκι) δεν θα μπορούσε κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες (προετοιμασίας) να έχει αυτοματισμούς, συνεργασίες, συνοχή και ομοιογένεια.

Οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να κοντράρουν την ισραηλινή ομάδα και η ειδικά εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ιδιαίτερα προβληματική.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη υπέπεσαν σε 14 (!) λάθη, υστέρησαν στο κομμάτι της δημιουργίας, μοιράζοντας μόνο τέσσερις ασίστ και μάζεψαν 11 ριμπάουντ.

Αν σε αυτά τα στοιχεία, προστεθούν και τα 10/27 σουτ εντός πεδιάς (7/20 δπ., 3/7 τρ.) απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, που πετούσε… φωτιές (10/13 δπ., 9/16 τρ. ) τότε η διαφορά των 32 πόντων ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη.

Με εξαίρεση κάποια διαστήματα στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση, όμως το παιχνίδι μπορεί να του φανεί πολύ χρήσιμο.

Είναι βέβαιο, όπως επεσήμανε και χθες ο Γιάννης Καστρίτης ότι η ομάδα δεν θα είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας στις 25 Σεπτεμβρίου, στον εκτός έδρας αγώνα με την Βενέτσια, για την πρεμιέρα του EuroCup, αλλά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτό το 12ήμερο που απομένει, προκειμένου να βελτιώνεται και να γίνει αυτή που πρέπει και στις δυο πλευρές του παρκέ.

To Top