ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το σκεπτικό του Πρίφτη στην περίπτωση Γουότερς

Η απάντηση του Δημήτρη Πρίφτη στο ερώτημα που δέχθηκε για την παρουσία του Ντομινίκ Γουότερς δεν άφησε καμία σκια ή απορία για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται τον δικό του Άρη ο Έλληνας τεχνικός.

Καταρχήν ο Πρίφτης δεν είναι ούτε άσχετος, ούτε βλάκας να μη βλέπει ότι ο Γουότερς δεν “έτρεξε” καλά την ομάδα. Χθες είχε πολλά προβλήματα και αμυντικά, απέναντι στον Χάτσερ, χρεώθηκε και γρήγορα με φάουλ, δεν είχε σωστές αποφάσεις.

Αυτό δεν τον κάνει κακό παίκτη, ούτε τον φέρνει στην πόρτα της εξόδου. Τον οδήγησε, όμως, στον πάγκο και εκεί μια άλλη επιλογή του Πρίφτη από το καλοκαίρι, ο Ξανθόπουλος, άλλαξε όλο το ματς. Γενικώς όποτε ήταν αυτός μέσα χθες, λειτούργησε καλύτερα ο Άρης.

Κάπου στο 35’-36’ ο Πρίφτης έριξε ξανά στον αγώνα τον Γουότερς και δεν τον έβγαλε. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί το έκανε αυτό, αλλά αν δει κανείς προσεκτικά τις τελευταίες κατοχές, ο Γουότερς έχει βγάλει δύο καλές άμυνες στην περιφέρεια και έχει και 4/4 βολές. Είναι ο πιο εύστοχος παίκτης από τη γραμμή των βολών (έχει 11/11 σε πρωτάθλημα και Γιούροκαπ) και όταν το ματς είναι κλειστό, θέλεις στο παρκέ αυτόν που τις βάζει.

Με την απόφασή του να ρίξει τον Γουότερς στο φινάλε μέσα στο παιχνίδι, ο Πρίφτης ίσως και να ρίσκαρε λίγο, αλλά είναι προφανές ότι ήθελε να κερδίσει και το ματς και τον παίκτη του. Το αν πέτυχε τον στόχο του στο δεύτερο μέρος, είναι κάτι που εξαρτάται από τον Γουότερς.

To Top