ΑΠΟΨΕΙΣ

Το πρώτο “ταμείο” του Άρη με αρκετά συν, αλλά και ουκ ολίγα “αλλά…”

Παίζοντας χωρίς κάποιον νέο παίκτη (Nτιαντί και Σίστο παρέμειναν στον πάγκο), ο Άρης ήταν θετικός, ειδικά στο α’ μέρος του φιλικού εναντίον της απόλυτα έτοιμης Αλκμααρ, αλλά «προδόθηκε» από τα αμυντικά του σφάλματα και ηττήθηκε με 2-1.

Πρώτο δείγμα; Θετικό για τον Άρη, αλλά εδώ μπαίνουν αρκετά “αλλά”.

Ας κάνουμε μια πρώτη καταγραφή:

1. Απέναντι στην Αλκμάαρ των εντυπωσιακών εμφανίσεων στα μέχρι χθες φιλικά παιχνίδια και των 23 γκολ που σημείωσε στα τέσσερα που προηγήθηκαν, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε αρκετά από τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει την ερχόμενη σεζόν. Από την πίεση στην μπάλα, την καλή κυκλοφορία αυτής παρόντος του Μάνου Γκαρθία, τη γρήγορη μετάβαση στην επίθεση.

2. Επί της ουσίας εξουδετέρωσε τις περισσότερες επιθετικές δραστηριότητες της Ολλανδικής ομάδας, αλλά δέχθηκε “εύκολα” γκολ σε σχέση με τις ελάχιστες επικίνδυνες επιθέσεις της, ειδικότερα μάλιστα με το κεφάλαιο “στημένες φάσεις”.

3. Το τρικ με τον Μοντόγια, ο οποίος αγωνίστηκε “εξάρι” λειτούργησε θετικά και κατέγραψε μια επιπλέον λύση “δια παν ενδεχόμενο”. Εμπειρία, όρεξη με πολλά τρεξίματα από τον Ισπανό που αποτέλεσε ένα “νέο” στοιχείο του Άρης της σεζόν 2024-25.

4. Κατά γενική ομολογία ο Άρης είχε την ομοιογένεια και την ομαδικότητα που επιβάλλεται, με δεδομένο άλλωστε ότι δεν είχε κανένα νέο πρόσωπο στην ομάδα, ενώ παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν χθες όπως οι Πάρντο και Πάβιτσιτς είναι επί της ουσίας στη διαδικασία… εξόδου.

5. Ο Σαμόρα που πέτυχε το πρώτο της σεζόν (έστω και σε φιλικό παιχνίδι) έδειξε ότι είναι με… φόρα από το Κόπα Αμέρικα, έχοντας ρυθμό και εμπειρίες, αν και αγωνίστηκε ως προωθημένος επιθετικός. Είναι ένα “στοίχημα” του Άρη.

6. Η ομάδα που αγωνίστηκε χθες δεν θα έχει σχέση σε μεγάλο βαθμό με την ομάδα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο Σουλεϊμάνοφ έχει ήδη τιμωρηθεί με πέντε αγωνιστικές, ο Νταρίντα (που ήταν τραυματίας και δεν έπαιξε χθες) με δυο και ο Ζουλ (βασικός χθες αμυντικός μέσος) με μια αγωνιστική, σε μια πρώτη ανάγνωση.

7. Ο πρώτος σκόρερ και MVP του περσινού Άρη, Λορέν Μορόν έπαιξε στο τέλος, όταν είχαν… σβήσει οι ρυθμοί του αγώνα. Προμήνυμα… αποχώρησης ή απλά συντήρηση στον κορυφαίο επιθετικό; Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης ίσως έκανε ένα τεστ για 75′, πώς θα είναι η ζωή (και) χωρίς τον Μορόν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

7+1: Ο χθεσινός Άρης είχε τη “σφραγίδα” του Άκη Μάντζιου. Καλώς ή κακώς, θα το δείξει η πορεία. Ήταν ομάδα, παίκτες και προπονητής που δούλευαν μαζί για πάνω από έντεκα μήνες. Το πώς θα παρουσιαστεί στη συνέχεια με τις προσθήκες (που επιβάλλονται) είναι ένα ερώτημα που θέλει τον χρόνο του για να απαντηθεί.

To Top