Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση του «κασέτα- gate» το 2011 (άσκησε ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για εκβίαση του πρώην διαιτητή, Δαλούκα και παρέπεμψε στον εισαγγελέα, κ. Μπαξεβάνη την υπόθεση του Μακάμπι-Ολυμπιακός) επανήλθε στην ίδια θέση μετά από τρία χρόνια.
Ο κ. Σιμιτζογλου από το Φθινόπωρο του 2011 οπότε αντικαταστάθηκε βρισκόταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαβρύτων, επιστρέφει ως αθλητικός εισαγγελέας στη θέση των Χάρη Λακαφώση και Αριστείδη Κορέα που τον είχαν διαδεχθεί.
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη το SoccerPlus παρουσιάζει το παρελθόν του “νέου” αθλητικό εισαγγελέα.
Σιμιτζόγλου και διαιτησία
– Τον Ιανουάριο του 2009 η πρόθεση του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου να διερευνήσει κατά πόσον συντρέχουν λόγοι ώστε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Κ. Βασάρα για τη διαιτησία του στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ ξάφνιασε αφού ήταν κάτι τουλάχιστον ασυνήθιστο. Τελικά, ο κ. Σιμιτζόγλου μελέτησε κατά πόσο μπορεί οι αποφάσεις του διαιτητή να προκαλούν βία, αλλά σταμάτησε την υπόθεση…
– Την περίοδο 2007 – 2008 διενήργησε προανακριτική εξέταση με αφορμή δήλωση του Ν. Λυμπερόπουλου στον αγώνα ΑΕΚ – πανιωνίου 2-3. Ο Λυμπερόπουλος που και τότε αγωνιζόταν στην ΑΕΚ δημοσιοποίησε συνομιλία που είχε με τον βοηθό Ουζούνογλου. Στο ημίχρονο τον ρώτησε: «Γιατί δεν σήκωσες τη σημαία σου; Ήταν ένα πεντακάθαρο πέναλτι;» και πήρε την εξής απάντηση: «Πάτησα το κουμπί, αλλά ήταν χαλασμένο το μηχάνημα και δεν με άκουσε ο διαιτητής». Ο Λυμπερόπουλος επισκέφτηκε το γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα στις 18 Μαρτίου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.
Την επομένη του αγώνα, ο διαιτητής Φωτιάδης βγήκε με απόφαση της ΚΕΔ εκτός πινάκων (δεν καταλόγισε δύο καταφανέστατα πέναλτι) ενώ λίφους μήνες μετά με απόφαση του τότε προέδρου της ΚΕΔ Γ. Ψυχομάνη, εκτός πινάκων τέθηκε και ο βοηθός Ουζούνογλου.
Σιμιτζόγλου και ποδοσφαιριστές
Παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα έγινε με αφορμή την αναμέτρηση Παναθηναϊκού – ΑΕΚ στις 11 Νοεμβρίου 2007. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, στο ημίχρονο του αγώνα ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Φερέρ, είχε φραστική αντιπαράθεση με τον Καραγκούνη που φέρεται να του είπε στη φυσούνα: «Nα σέβεσαι το ψωμί που τρως σε μια ξένη χώρα».
Επίσης, ο Γ. Βέλιτς φέρεται να είχε φραστικό επεισόδιο με τον τότε βοηθό προπονητή της ΑΕΚ, Ν. Κωστένογλου.
Όμως, το πιο σημαντικό επεισόδιο που κατεγράφη στον Τύπο ήταν αυτό μεταξύ Δέλλα και Εντόι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Δέλλας περίμενε τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού στη φυσούνα μετά τη λήξη του αγώνα και υπήρξε συμπλοκή. Αφετηρία ήταν η αποβολή του Έλληνα διεθνούς επειδή τον χτύπησε εκτός φάσης. Ο Δέλλας υποστήριξε ότι ο παίκτης του Παναθηναϊκού προσποιήθηκε ότι χτυπήθηκε και έπεσε κάτω θεαματικά.
Τα γεγονότα αυτά έφτασαν μέχρι το γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα που κάλεσε για συστάσεις τους Λορέντζο Φερέρ, Τρ. Δέλλα και Σωκ. Παπασταθόπουλο, Γ. Βέλιτς, Γ. Καραγκούνη και Εντόι.
Σιμιτζίγλου και Παναθηναϊκό συλλαλητήριο
Μία ακόμη παρέμβαση που έκανε και εντάσσεται στα αδικήματα που διαπιστώνονται και τελούνται έχοντας ως αφορμή τις αθλητικές εκδηλώσεις ήταν τον Απρίλιο 2008, με αφορμή το ογκώδες συλλαλητήριο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Η παρέμβασή του έγινε προκειμένου να διερευνήσει ποιος ήταν ο οργανωτής του συλλαλητηρίου και συνεπώς θα αναλάμβανε και την όποια ευθύνη του αναλογεί.
Σιμιτζόγλου και “ύποπτα ματς”
Η πιο πρόσφατη υπόθεση που ανέλαβε είναι αυτήν των ύποπτων αγώνων που περιλαμβάνονται στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ και το αποτέλεσμα τους προκαθορίστηκε για στοιχηματικούς λόγους.Στο γραφείο του κλήθηκαν την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 ο τότε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και του Παναθηναϊκού, Ν. Πατέρας, ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σ. Κόκκαλης (πήγε ο Γ. Λούβαρης), ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Στ. Αδαμίδης και πρώην ο διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Π. Κομνηνός.
Ζήτησε τη συμπαράσταση τους στην αντιμετώπιση του θέματος και έχει αναλάβει τα διερευνήσει τα ύποπτα παιχνίδια που τελέστηκαν και είχαν ως έδρα την Αθήνα. Όπως διέρρευσε η Δικαιοσύνη είναι υπέρ του ανοίγματος λογαριασμών και της παρακολούθησης τηλεφώνων…
Ο Σιμιτζόγλου και οι συνάδελφοί του
Οι συνάδελφοί του στο κτίριο της Ευελπίδων, όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, κάνουν λόγο για «εξαιρετικά καταρτισμένο» εισαγγελέα, ο οποίος είναι αποτελεσματικός, κυρίως επειδή δεν είναι τυπολάτρης. «Ανοιχτός, συζητήσιμος και χαμογελαστός» είναι τα επίθετα που επιλέγονται ως αντιπροσωπευτικότερα της συμπεριφοράς του, ενώ παροιμιώδης είναι η ψυχραιμία του, την οποία επιστρατεύει όταν έχει υπηρεσία ως εισαγγελέας ακροάσεων.
Πηγή: soccerplus.gr