Το πάνω χέρι η Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το ισόπαλο 2-2 με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ουκρανία, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των “16”.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 31′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Σρνα όμως ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Γερμανίας, τη φετινή περίοδο, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρήκε πάλι δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 41′. Ο Κόστα έβαλε την ουκρανική ομάδα και πάλι μπροστά στο σκορ στο 68′ αλλά ο Χούμελς στο 87′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους κιτρινόμαυρους.

Θα πρέπει να σημειωθεί λίγες ώρες πριν το παιχνίδι συνέβη ένα τραγικό περιστατικό που επισκίασε το παιχνίδι. Τέσσερις οπαδοί της ουκρανικής ομάδας έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ και αποφασίστηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα.

Το αεροπλάνο που μετέφερε από την Οδησσό οπαδούς της Σαχτάρ, που πήγαιναν να παρακολουθήσουν την αποψινή αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ, υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση και το μοιραίο δεν αποφεύχθηκε.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Ντόνετσκ, Αντρέι Σισάτσκι «οι περισσότεροι επιβάτες διασώθηκαν, αλλά δυστυχώς τέσσερις εξ αυτών είναι νεκροί, ενώ δυο άνθρωποι αγνοούνται…».

Ένας επιβάτης, ο Ντμίτρο Βερμπίτσκι που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου αποκάλυψε ότι το αεροπλάνο ήταν γεμάτο από οπαδούς κι αποκάλυψε ότι εν πτήσει ξέσπασε φωτιά η οποία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.
To Top