ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το νέο φορμάτ, η στοχοποίηση του Άρη και η ανάγκη εγρήγορσης

Οι χθεσινές εξελίξεις στη Super League και στον… αγγελικά πλασμένο χώρο του ποδοσφαίρου έβγαλε “λαγό”. Το πρόβλημα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι τελικά το… φορμάτ και ο νέος (παλιός) πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης… σήκωσε μανίκια για να το αλλάξει άμεσα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται ο Μαρινάκης θα κινηθεί άμεσα, προχωρώντας σε τρεις ενέργειες. Αρχικά, θέλει να έρθουν νέα έσοδα στον συνεταιρισμό από χορηγίες. Δεύτερον, επιθυμεί να γίνει νέο φορμάτ στα playoffs, με τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου των ομάδων που θα τερματίσουν στο 5-8. Δηλαδή, να υπάρξουν τρία μίνι τουρνουά (1-4 για πρωτάθλημα, 5-8 για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, 9-14 για τον υποβιβασμό).

Ο Άρης έκανε το… λάθος και πέρσι και στο παρελθόν να νικάει τις ομάδες παίζοντας στα πλέι οφ και μοιραία… στοχοποιήθηκε. Δεν τον θέλουν στα πόδια τους.

Από κει και πέρα, οι κιτρινόμαυροι καλούνται να είναι σε εγρήγορση, μέσα σε αυτό το νέο “περιβάλλον”.

Την ίδια ώρα ακούγονται και λέγονται διάφορα για τη μεθόδευση που αναμένεται μια και η αλλαγή του φορμάτ θέλει γενική συνέλευση της Λίγκας και 11 στις 14 ομάδες να ψηφίσουν υπέρ της.

Εφόσον δεν θα προκύψουν 11 ομάδες στην πρώτη γ.σ. θα επιδιώξουν να μην υπάρχει απαρτία για να πάνε σε δεύτερη ψηφοφορία, όπου και πάλι η στόχευση είναι η…έλλειψη απαρτίας! Τότε το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να ζητήσει και τρίτη ψηφοφορία και μπορεί να περάσει αυτό με απλή πλειοψηφία… Αποτέλεσμα; Θα επιχειρηθεί αλλαγή για ένα φορμάτ που δεν θα το θέλουν οι μισές ομάδες!

Και άντε φέτος θα βγει και πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη. Μετά από δυο χρόνια; Για ποιο λόγο να αγωνίζονται οι ομάδες από 5 έως 8;

 

To Top