Το Λονδίνο θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2040

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, θέλει η πόλη να υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2040, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου για να καταστήσει το Λονδίνο την κορυφαία αθλητική πρωτεύουσα στον κόσμο.
Το γραφείο του δημάρχου δημοσίευσε (28/4) έκθεση που αναφέρει ότι η φιλοξενία έξι διοργανώσεων πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Champions League στο Γουέμπλεϊ και του αγώνα Diamond League του Λονδίνου, απέφερε 230 εκατομμύρια λίρες (269,67 εκατομμύρια ευρώ) και προσέλκυσε σχεδόν 500.000 φίλαθλους στην πόλη.

«Είμαι κάποιος που αγαπά τον αθλητισμό και βλέπω το όφελος από την παρακολούθησή του», δήλωσε ο Καν στην εφημερίδα «The Times».
«Αλλά αυτό που σκέφτηκα να κάνουμε είναι να αναθέσουμε μια έκθεση για να αναλύσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει ο αθλητισμός. Η φιλοδοξία μου ήταν πάντα το Λονδίνο να γίνει η αθλητική πρωτεύουσα του κόσμου και στη συνέχεια να εδραιώσουμε τη θέση μας. Είτε πρόκειται για πυγμαχία, NFL, Major League Baseball, μιλάμε με το NBA για να φέρουμε το μπάσκετ στο Λονδίνο. Νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος ένωσε τις δυνάμεις του με την UK Sport και την Athletic Ventures και ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ελπίζει να υποβάλει αίτηση για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου του 2029.

To Top