H απόφαση για την εισδοχή των δύο πρόσθετων τεχνολογιών του VAR (Goal Line Technology – Semi Automated Offside), στα palyoffs (θέσεις 1-4) του πρωταθλήματος μετατέθηκε για τις 16 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο στο τελευταίο ΔΣ της Super League έγινε συζήτηση και παρουσιάστηκαν προτάσεις εταιρειών τόσο για τις δύο πρόσθετες τεχνολογίες, όσο και για το όλον σύστημα VAR, που θα πρέπει ο συνεταιρισμός να αποκτήσει για το επόμενο πρωτάθλημα, επειδή η τρέχουσα σύμβαση, το κόστος της οποίας βαρύνει το δημόσιο ταμείο, λήγει τον προσεχή Ιούλιο και η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να απεμπλακεί πλήρως.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Θάνου Μπλούνα, για το σύστημα VAR παρουσιάστηκαν προτάσεις από δύο εταιρείες.
Οι προτάσεις είναι διαφορετικές μεταξύ τους ως προς τις παροχές. Η χαμηλότερη προσφορά είναι 1,3 εκάτ. ευρώ ετησίως. Επίσης ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και τρίτη εταιρεία.
Για τις δύο πρόσθετες λειτουργίες του VAR, για τις οποίες στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν στο τρέχων πρωτάθλημα για play offs των θέσεων 1-4, παρουσιάστηκαν προτάσεις επίσης από δύο εταιρείες. Το κόστος κυμαίνεται από 50.000 ευρώ έως 80.000 ευρώ.
Όπως ειπώθηκε για να επεκταθεί η χρήση των δύο πρόσθετων λειτουργιών του VAR σε όλα τα γήπεδα των ομάδων της κατηγορίας θα πρέπει να τοποθετηθούν τουλάχιστον 14 κάμερες.
Τέλος, όσον αφορά το κόστος, με το επιχείρημα ότι το κράτος κερδίζει χρήματα από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών που χρησιμοποιούν στα κουπόνια τους αγώνες της Super League, αποφασίστηκε να γίνει κρούση στον αρμόδιο για τον αθλητισμό αναπληρωτή υπουργό, με σκοπό να υπάρξει συνδρομή, έμμεση ή άμεση, για την κάλυψη του κόστους του VAR.