ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… καμπανάκι ήχησε! Επειγόντως αλλαγές και ενίσχυση για να βγάλει αντίδραση ο Άρης…

Επειγόντως αλλαγή ή αλλαγές, ενίσχυση της ομάδας και θωράκισή της, ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο Άρης, προκειμένου να αλλάξει η προβληματική εικόνα, που παρουσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Πέρσι ο μπασκετικός Άρης έκανε την υπέρβαση και ήταν μια ομάδα – μοντέλο που χάρισε μοναδικές στιγμές και τη σημαία του συλλόγου ψηλά! Ποιος δεν καμάρωσε τον περσινό Άρη;

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός φέτος έχει αστοχίες και πρέπει να διορθωθούν, τώρα που είναι νωρίς, για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει αντίδραση και να μην εκτροχιαστεί από την πορεία της και τους στόχους της από τις πρώτες εβδομάδες της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι απουσίες βασικών παικτών (Χοτζ και Λαζέφσκι) είναι μια βάσιμη δικαιολογία, όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι με την επιστροφή των δύο παικτών θα υπάρξει θεαματική αλλαγή. Όπως επίσης είναι γεγονός ότι έχει χτιστεί μια ομάδα, ουσιαστικά από την αρχή με 10 νέα πρόσωπα και μόλις δύο παίκτες να έχουν παραμείνει από πέρυσι, κάτι που απαιτεί χρόνο για να αποκτηθεί συνοχή και ομοιογένεια.

Οι κιτρινόμαυροι, ωστόσο έχουν δομικά προβλήματα κι αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία, είναι ότι δεν υπάρχει βελτίωση κι ενώ σε μερικές μέρες συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας.

Η αδυναμία μέσα στη ρακέτα είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Άρης δεν μπορεί να βασιστεί στους υπάρχοντες ξένους σέντερ, που αποκτήθηκαν για να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Τζέιμς Μπανκς και ο Τζος Ρόμπερτς προσέφεραν μαζί στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ έξι πόντους και πέντε ριμπάουντ, εντείνοντας το κλίμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπό τους. Δεν είναι φυσικά οι μόνοι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό πρόσωπο των κιτρινόμαυρων, αλλά έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Στο κάδρο του προβληματισμού μπαίνει και ο Λάντερς Νόλεϊ, ο οποίος ήρθε στην ομάδα για να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες της, αλλά μέχρι τώρα αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

Είναι δεδομένο ότι και οι διοικούντες της ομάδας δεν αισθάνονται καθόλου καλά με αυτό που συμβαίνει και καλούνται μαζί με τον Γιάννη Καστρίτη να πάρουν αποφάσεις, με γνώμονα το καλό της ομάδας.

To Top