Μετά από 48 ώρες από την λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με πιο ψύχραιμη ματιά, μπορεί κα γίνει ένα “ταμείο” για όσα δεν πήγαν καλά στο Καραϊσκάκη, από τον Άρη, πέρα από τις αποφάσεις των διαιτητών σε χορτάρι και VAR.
Είναι γεγονός ότι η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατέγραψε έλλειμμα σε τελικές προσπάθεια και στο… δυνατό του όπλο τα κλεψίματα, ενώ αυτήν την φορά “πλήρωσε” ακόμη ένα αγωνιστικό μπλακ άουτ.
Α. Ο Άρης των 12,7 τελικών προσπαθειών μέσο όρο ανά αγώνα αυτή τη σεζόν, στο Καραϊσκάκη κατέγραψε την πρώτη του στο 71′ και τελείωσε με πέντε, εκ των οποίων καμία προς την αντίπαλη εστία. Σίγουρα η καταγραφή των τελικών δεν δίνει… νικητή σ’ ένα παιχνίδι, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η άμυνα του Ολυμπιακού δεν “ένιωσε” όσο θα έπρεπε την επιθετική πίεση του Άρη.
Β. Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν τα πήγε καλά ήταν ο τομέας των κλεψιμάτων, ο οποίος βοήθησε φέτος τα μέγιστα και είναι σταθερά πρώτος στο πρωτάθλημα. Κόντρα στον Ολυμπιακό, οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να κλέψουν πολλές μπάλες. Ο Άρης τελείωσε το ντέρμπι με 14 κλεψίματα, αριθμός πολύ χαμηλότερος από τον μέσο όρο που είχε στην συγκεκριμένη κατηγορία (29,1 κλεψίματα ανά αγώνα).
Να σημειωθεί πως στο σπουδαίο διπλό του Άρη στο πρωτάθλημα, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, η επίδοση στα κλεψίματα ήταν εξαιρετική για τον Άρη, ο οποίος είχε συνολικά 51 κλεψίματα έναντι 25 του αντιπάλου.
Γ. Πέρα λοιπόν, από τις δυο αυτές στατιστικές επισημάνσεις είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει προβληματισμός για το (ένα ακόμη) μπλακ άουτ των κιτρινόμαυρων. Για μεγάλο διάστημα του αγώνα ο Άρης έδειχνε να είναι… απών! Στο τελευταίο 25λεπτο του πρώτου ημιχρόνου και στο πρώτο 25λεπτο, επίσης, του δεύτερου, οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν συνοχή, οργάνωση, καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα να δεχθούν και το γκολ που έμελλε να στοιχίσει την ήττα.
Είναι ένα σημείο που προβληματίζει το τεχνικό τιμ του Άρη, το οποίο καλείται να βρει το αντίδοτο.