ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τολιόπουλος: «Θέλω να πάρω αυτά που αξίζω το καλοκαίρι»

Ο παίκτης με το μεγαλύτερο step up τη φετινή σεζόν ήταν ένας: ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο Έλληνας γκαρντ εξελίχθηκε στο απόλυτο σημείο αναφοράς για τον φετινό Άρη, συμβάλλοντας στην… εκτόξευση της ομάδας και την επιστροφή της στην τετράδα του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League.

O 28χρονος γκαρντ πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις, χάρισε δεκάδες highlights κατά τους τελευταίους μήνες και έκανε άπαντες να ασχοληθούν έντονα με τον Άρη και την πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στον μικρό τελικό με το Περιστέρι bwin έκανε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση, όμως οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες και τερμάτισαν τέταρτοι. Η γεύση ωστόσο παραμένει γλυκιά και δεν αναιρείται από το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα της σεζόν, όπως τόνισε μιλώντας στο Sportal.

Αρχικά, ο διεθνής άσος έκανε τον απολογισμό της σεζόν εξηγώντας πως «είναι γλυκιά η γεύση που μένει. Η ομάδα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Χάσαμε στις λεπτομέρειες την τρίτη θέση. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη σεζόν που κάναμε, είμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας. Είναι μια χρονιά που δεν θα την ξεχάσει κανείς».

Ο Άρης επέστρεψε στην τετράδα, με μεγάλες νίκες και σπουδαίες εμφανίσεις. Για όσους έζησαν την προσπάθεια από μέσα η συνολική υπέρβαση δεν ήταν κάτι που αποτέλεσε έκπληξη. «Το περίμενα ότι η ομάδα μπορεί να βρίσκεται στην τετράδα. Καταφέραμε μετά από μια δύσκολη σειρά να αποκλείσουμε τον Προμηθέα. Στο Eurocup είχαμε μια καταπληκτική πορεία. Όλα πήγαν όπως θέλαμε», επεσήμανε ο διεθνής γκαρντ, πριν σταθεί στην πιο γλυκιά στιγμή όλης της σεζόν.

Με όσα έζησε όμως, ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξει μόνο μία. «Πιστεύω όλη η χρονιά ήταν γλυκιά. Και οι στιγμές που ήταν δύσκολες έχουν την ομορφιά τους. Όλα αυτά που ξεπεράσαμε και ζήσαμε σαν ομάδα. Κάποιες τεράστιες νίκες, όπως με τον Παναθηναϊκό, την ανατροπή με τον ΠΑΟΚ, τη νίκη με τον Προμηθέα. Στο Eurocup κάναμε κάποιες υπερβάσεις. Ήταν όλα υπέροχα και είμαι ευγνώμων που τα έζησα».

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η απόλυτη εκτόξευση για τον διεθνή γκαρντ, ο οποίος πλέον έχει ξεκάθαρη προτεραιότητα για την επόμενη μέρα του. «Θέλω να ανεβαίνω επίπεδο κάθε χρονιά. Να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ να φτάσω. Θα περιμένω τις προτάσεις που θα έχω στα χέρια μου. Σίγουρα θέλω να πάρω αυτό που αξίζω αυτό το καλοκαίρι. Η πρώτη μου σκέψη είναι να βρίσκομαι στην Εθνική».

Το step up που έκανε άλλωστε ήταν προϊόν δουλειάς και ο ίδιος δεν σταμάτησε να πιστεύει στη δουλειά και τις δυνατότητές του. «Έκανα ένα τρομερό step up φέτος. Ούτε εγώ ο ίδιος περίμενα ότι θα παίξω τόσο καλά κάποιες φορές. Έχω δουλέψει πάρα πολύ για να βρίσκομαι εδώ και είμαι χαρούμενος και ευλογημένος που το κατάφερα».

Η σεζόν τελείωσε, το καλοκαίρι θα είναι έντονο για εκείνον. Οι προτεραιότητές του όμως παραμένουν ξεκάθαρες και δεν αλλάζουν.

Διότι αυτό που θέλει είναι «το να βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον όπως ήταν φέτος. Όλοι να αγαπάνε ο ένας τον άλλο, να έχουμε καλό κλίμα και να είμαστε πετυχημένοι Αυτό είναι που γεμίζει έναν αθλητή και φυσικά να έχουμε την υγεία μας και όλοι όσοι αγαπάμε να είναι υγιείς».

Κλείνοντας εξήγησε πόσο απολαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη που είχε στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. «Πάντα μου άρεσε να έχω κάποιες παραπάνω ευθύνες, να μιλήσω παραπάνω στα αποδυτήρια. Ακόμα και όταν δεν έπαιζα τόσο πολύ σε προηγούμενες ομάδες προσπαθούσα να το κάνω. Είναι κάτι που επιζητάω και αναζητώ στις ομάδες που θα μιλήσω. Είναι αυτό που μου δίνει τη χαρά στο να παίζω και να ευχαριστιέμαι κάθε μέρα».

To Top