ΜΠΑΣΚΕΤ

Τολιόπουλος: “Ευλογία που είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες”


Ο πιο βελτιωμένος παίκτης στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ είναι ο 28χρονος, καταγόμενος από τη Λάρισα, Βασίλης Τολιόπουλος.

Και η κλήση του στην Εθνική Ομάδα από τον Λαρισαίο προπονητή Βασίλη Σπανούλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού -που άρχισαν χθες- απόλυτα δικαιολογημένη.

Τον πετύχαμε τηλεφωνικά όταν τελείωσε την εκγύμνασή του και συζητούσε με τον Λαρισαίο γυμναστή της Εθνικής Ανδρέα Γκατζούλη (χαρακτηριστική η φωτογραφία) για τη… Λάρισα και τη συνέντευξη που έδωσε ο υπεύθυνος της φυσικής κατάστασης της Εθνικής Μπάσκετ στην «Ελευθερία».

* Τι σου θυμίζει η Λάρισα… Ήταν η πρώτη κουβέντα που κάναμε με τον Βασίλη Τολιόπουλο και μας απάντησε:

– «Η Λάρισα είναι μέσα στο σπίτι μου…, ο πατέρας μου, Σπύρος, γεννήθηκε εκεί, ήταν φύλακας αρχαιολογικών χώρων, η αδελφή του πατέρα μου ζει στη Λάρισα, την έχω επισκεφτεί. Μέναμε στη συνοικία των Έξι Δρόμων, αλλά δεν πρόλαβαν να μου δημιουργηθούν αναμνήσεις, μιας και μετακομίσαμε νωρίς, λόγω της μετάθεσης του πατέρα μου».

* Φέτος ήσουν ο παίκτης της χρονιάς παίζοντας με τον Άρη. Ποιο ήταν το μυστικό…

– «Δεν υπάρχουν μυστικά, υπάρχει μόνο δουλειά και καθημερινή δουλειά. Καμία μέρα δεν πρέπει να σταματάς, πρέπει να δουλεύεις συνέχεια και να γίνεσαι καλύτερος. Αυτό απαιτεί το άθλημα. Και νομίζω ότι η δουλειά που κάνω όλα τα χρόνια φάνηκε τώρα».

* Με αποκορύφωμα την κλήση σου στην Εθνική Ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού…

– «Είναι ευλογία για μένα που είμαι στην Εθνική Ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεγάλη τιμή».

* Γνωρίζεις τα γαλλικά γήπεδα, έπαιξες στην Μπουλαζάκ, ομάδα Β’ κατηγορίας, για δύο μήνες. Πόσο εύκολο είναι η Ελλάδα να περάσει στην τελική φάση.

– «Είμαστε σε έναν δύσκολο Όμιλο, θα δώσουμε τρία δυνατά παιχνίδια και πρέπει να δούμε το καθένα ξεχωριστά, ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε στην τελική φάση».

* Και λίγα λόγια για τον Λαρισαίο προπονητή Βασίλη Σπανούλη…

– «Τον είχα συμπαίκτη, τον έχω προπονητή, έχει πάντα το συναίσθημα του νικητή, γιατί είναι μεγάλος νικητής».

To Top