Το αθλητικό νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση και ήδη η πρώτη ηχηρή αντίδραση ήρθε από την ΕΟΕ, η οποία ζήτησε να αποσυρθεί στο σύνολό του.
Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη
Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες αντιδράσεις, όμως παρουσιάζονται ζητήματα, τα οποία είχαν απασχολήσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τους φορείς του ποδοσφαίρου και σε αυτό το νομοσχέδιο δεν θίγονται.
Τα θέματα αυτά είναι τα εξής, όπως τα καταγράφει το Soccerplus.gr:
α) Η ποινική ευθύνη των προέδρων και των μελών των ΔΣ των ΠΑΕ για τα επεισόδια: Η Super League έχει ζητήσει να μην υπάρχει ποινική ευθύνη των παραπάνω προσώπων όταν γίνονται οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, προκειμένου αυτές να απελευθερωθούν, διότι όσο είναι σε ισχύ ο νόμος καμία ΠΑΕ δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη, κάτι που έχει οδηγήσει στην απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών. Ο Βασιλειάδης διατήρησε τη συγκεκριμένη διάταξη.
β) Διοικητικά πρόστιμα σε βάρος ΠΑΕ για επεισόδια: Πρόκειται για το νόμο Κοντονή που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε Υφυπουργό Αθλητισμού, παράλληλα με τις ποινές που βάζουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, να τιμωρεί τις ΠΑΕ με πρόστιμα και κλείσιμο των θυρών για επεισόδια. Ο Βασιλειάδης, παρότι δεν τον εφαρμόζει δεν προχώρησε στην κατάργησή του, αλλά μετέφερε την αρμοδιότητα στην ΕΕΑ.
γ) Αναβολή πρωταθλημάτων με υπουργική απόφαση: Η δυνατότητα να αποφασίζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού για τη διακοπή ή αναβολή του πρωταθλήματος για λόγους δημοσίας τάξης παρέμεινε, παρότι FIFA και UEFA είχαν ζητήσει να αποτελεί την τελευταία επιλογή και αφού έχουν ληφθεί άλλα μέτρα.
Πιθανών τα παραπάνω μαζί με άλλες διατάξεις, όπως αυτή της μη παρουσίας της Αστυνομίας στα γήπεδα, να περιληφθεί σε άλλο νομοσχέδιο που θα ετοιμαστεί και θα αφορά την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.