Τι είδε από τον Άρη, τι θέλει να αλλάξει ο Αλκαράθ

Ο Λούκας Αλκαράθ πήρε μια πρώτη γεύση από την ομάδα που εκτός απροόπτου θα κοουτσάρει μέχρι το τέλος της περιόδου. Ο Ισπανός προβληματίστηκε αρκετά με αυτά που είδε, αλλά αν ο Άρης… ρολάριζε και δεν είχε προβλήματα δεν θα ήταν ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη για να αλλάξει τα πράγματα!

Τα βασικά σημεία που είδε και αυτά που θα δουλέψει, σύμφωνα με αυτά που εκμυστηρεύτηκε στους ανθρώπους του Άρη είναι:

1. Κατ’ αρχήν ομολόγησε ότι οι κίτρινοι είναι μια ομάδα που έχουν αγωνιστικές δυνατότητες, όπως φάνηκε ειδικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, διαθέτοντας μερικούς ταλαντούχους παίκτες.

2. Η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας παρουσιάζεται προβληματική. Ο Αλκαράθ πιστεύει ότι η άμυνα ξεκινάει από την… επίθεση κι εντόπισε προβλήματα στη αμυντική φιλοσοφία όλης της ομάδας και όχι ειδικευμένα στην άμυνα.

3. Διαπίστωσε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά στην ψυχολογία, εκεί όπου θέλει να ρίξει αρκετό βάρος. Η διαχείριση του αγώνα, οι αλλαγές που έγιναν και ενώ ο Άρης αγωνίζεται στην έδρα του, νικώντας μάλιστα από το 15’δείχνει έλλειμμα αυτοπεποίθησης, την οποία θέλει να βελτιώσει δουλεύοντας με τους νέους παίκτες.

4. Παραδέχθηκε ότι το Κλεάνθης Βικελίδης είναι μια ποδοσφαιρική έδρα κι ένα γήπεδο, όπου πρέπει να «χτιστεί» η αγωνιστική αντεπίθεση του Άρη, σημειώνοντας ότι εντός έδρας η ομάδα θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες.

Λογικά, λοιπόν, μετά τα πρώτα αυτά συμπεράσματα κι αφού επικυρωθεί η συμφωνία θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του Άρη για να βοηθήσει την ομάδα λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου στην ανάκαμψη της.

To Top