Τζέιμς: «Να προσφέρουμε στον κόσμο τη νίκη επί του ΠΑΟΚ»

Για την εμπειρία του να φορά την… πανοπλία του «Αυτοκράτορα», αλλά και για τον πόθο να φύγει θριαμβευτής την Τετάρτη από το κλειστό της Πυλαίας, μίλησε οι Ντόμινικ Τζέιμς, στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον «Super Aris».

Ο 25χρονος Αμερικανός «άνοιξε την καρδιά του» στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας του Super 3 και υπογράμμισε ότι η ομάδα μπάσκετ των «κίτρινων» έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και αξίζει της στήριξης όλων…

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τζέιμς στον «Super Aris»:

Πρώτα και πάνω απ’ όλα, συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τον αγώνα που κάνετε όλο αυτό το διάστημα.
«Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Είναι πολύ σημαντικό που αναγνωρίζετε κι εκτιμάτε την προσπάθεια που κάνουμε κι είναι κάτι που μας βοηθά ψυχολογικά να τη συνεχίσουμε μ’ ακόμη μεγαλύτερο πείσμα και θέληση».

Ξέρεις, για μας αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ όλα. Η διάθεση κι ο συνεχής αγώνας…
«Προσπαθούμε και δουλεύουμε σκληρά, όλο αυτό το διάστημα και βλέπουμε ότι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα γινόμαστε… καλύτεροι και καλύτεροι. Αυτό είναι και το πιο σπουδαίο για μένα. Να βελτιωνόμαστε διαρκώς… Τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας είναι τεράστια και πρέπει να τα προσεγγίσουμε στο μέγιστό τους όριο».

Εν αντιθέσει με κάποιους άλλους, άλλου σπορ, αν μη τι άλλο, δείχνετε ότι έχετε την εικόνα και το χαρακτήρα ομάδας, μ’ όλη τη σημασία της λέξεως.
«Είναι αλήθεια ότι το κλίμα στην ομάδα είναι φανταστικό. Όλοι εμείς, μαζί με τον προπονητή και το υπόλοιπο τιμ της ομάδας, βοηθούς, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, είμαστε μια μεγάλη παρέα ή… μάλλον οικογένεια, θα ‘λεγα καλύτερα. Μαζί θα βγούμε για καφέ, μαζί για φαγητό, μαζί και για σινεμά.
Αυτό ήταν άλλωστε που μας “κράτησε” ενωμένους, τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με τις διαδοχικές ήττες που κάναμε, που όπως ήταν και φυσικό μας επηρέασαν ψυχολογικά. Προσωπικά αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας».

Όσο η ομάδα δείχνει αυτή την εικόνα είναι φυσιολογικό επακόλουθο ν’ ανοίγει κι η όρεξη του κόσμου της κι ίσως τελικά οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή της χρονιάς να οριοθετηθούν ακόμη υψηλότερα.
«Ξέρετε είναι λίγο δύσκολο να μιλήσουμε από τώρα για κάτι τέτοιο, αφού είναι πολύ νωρίς κι ο δρόμος που μας περιμένει στη συνέχεια, ακόμα πιο μακρύς και δύσκολος. Το βασικότερο ζητούμενο για μένα είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά και την προσπάθειά μας, ακόμα πιο προσηλωμένοι στο στόχο. Μόνο αυτός ο δρόμος θα μας οδηγήσει στο τέλος σε κάτι καλό…».

Προηγουμένως μίλησες για περιθώρια βελτίωσης. Αν μιλούσαμε με ποσοστά, τι νούμερο θα ‘δινες όσον αφορά το βαθμό ετοιμότητας που βρίσκεται αυτή την εποχή η ομάδα;
«Πιστεύω ότι, τώρα, βρισκόμαστε σ’ ένα ποσοστό της τάξεως του 70%, περίπου. Αρχίζουμε να “δένουμε” σιγά σιγά, κάτι που θα δίνει στη συνέχεια, ακόμη πιο αυξητικές τάσεις στο ποσοστό αυτό. Είναι δύσκολο να πω, πότε ακριβώς θα φτάσουμε στο “πικ” των δυνατοτήτων μας, γι’ αυτό που είμαι βέβαιος όμως είναι ότι, όσο περνά ο καιρός, θα εμφανιζόμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».

Δε βελτιώνεται, όμως, μόνο η ομάδα, βελτιώνεται (… χωρίς βέβαια να ‘μαστε και ικανοποιημένοι μ’ αυτό που βλέπουμε) κι η εικόνα που δείχνει το Αλεξάνδρειο, παιχνίδι με παιχνίδι, όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου.
«Πραγματικά, λατρεύω τους οπαδούς μας. Είναι οι καλύτεροι… Η βοήθεια κι η δύναμη που μας προσφέρουν είναι φανταστική. Αισθανόμαστε ότι μαζί τους μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Να ξέρεις πάντως ότι δεν είδες τίποτα, ακόμα. Συνεχίστε την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά και αυτά που θα ζήσετε απ’ το πάθος και τις εκδηλώσεις του κόσμου του Άρη δε θα τα πιστεύετε στα μάτια σας.
«Γνωρίζω ότι η πραγματική δυναμική του κόσμου μας είναι τεράστια. Την έχω δει στα, τόσα, βιντεάκια που ‘χω παρακολουθήσει στο διαδίκτυο, μου την έχουν περιγράψει κι όλοι οι Έλληνες συμπαίκτες μου. Φαντάζομαι, τι θα πρέπει να γίνεται σ’ ένα γεμάτο Παλέ, όταν υπήρχε αυτός ο πανικός κι αυτός ο… θόρυβος, ακόμα και σε ματς, όπως αυτό με τη Ρουντούπις, που το γήπεδο δεν είχε τέτοια πληρότητα».

Αποτελεί στοίχημα για σας να… καταφέρετε να επιστρέψετε τον κόσμο του Άρη στο γήπεδο;
«Ο κόουτς, μας έχει τονίσει πως όσο θα βελτιωνόμαστε και θα παίζουμε καλύτερα, τόσος περισσότερος κόσμος θα ‘ρχεται στο γήπεδο. Για μένα η παρουσία του κόσμου είναι ό,τι πιο σημαντικό. Κόσμος και ομάδα, πάνε μαζί. Όσο μεγαλύτερη υποστήριξη μας παρέχει ο κόσμος, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και κίνητρο για προσπάθεια αποκτούμε εμείς. Παράλληλα πάνε αυτά…».

«Ξέρω τι σημαίνει για τους οπαδούς μας αυτή η νίκη…»

Την ερχόμενη Τετάρτη θ’ αναγκαστείτε (… με τη συνηθισμένη και αναμενόμενη, εδώ και πολλά χρόνια, προκλητική απάθεια, ανοχή και ασυλία όλων των θεσμών και φορέων του Ελληνικού μπάσκετ, σε ό,τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο γήπεδο) να γίνετε μάρτυρες πολλών (… πρωτόγνωρων για σας, απολύτως γνώριμων για μας) κωμικοτραγικών καταστάσεων, που ξεπερνούν ακόμα και αυτά τα όρια του καλτ. Ό,τι και να δείτε, μη δώσετε σημασία σε καμιά ψευτομαγκιά τους και απλά… κάντε τους ό,τι, για πολλές δεκαετίες, οι προκάτοχοί σας.
«Δε μ’ ενδιαφέρει καθόλου τι σκέφτονται και τι έχουν στο μυαλό τους να κάνουν. Ξέρω τι σημαίνει για τους οπαδούς μας αυτή η νίκη και θα κάνω τα πάντα να τους την προσφέρω. Το μόνο που με νοιάζει αυτό είναι…».

Ντομινίκ, σ’ ευχαριστούμε κι ευχόμαστε σ’ εσένα και την οικογένειά σου, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.
«Καλά Χριστούγεννα και υγεία, σ’ όλο τον κόσμο του Άρη. Παίρνοντας την ευκαιρία που μου δίνετε, θέλω να πω ότι βρήκα τέτοια ζεστασιά εδώ, που με κάνει να αισθάνομαι πως βρίσκομαι στην καλύτερη ομάδα και το καλύτερο μέρος του κόσμου, μ’ έναν λαό που παρά την οικονομική κρίση, βλέπω πάντα χαμογελαστό και ευχάριστο, κάτι που προσωπικά μ’ έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση απ’ οτιδήποτε άλλο.
Ειλικρινά σας λέω ότι αισθάνομαι απόλυτα ευγνώμων που μου δίνεται η ευκαιρία κι αγωνίζομαι γι’ αυτή την ομάδα και γι’ αυτούς τους οπαδούς. Αυτό τους λέω και στην Αμερική…».

Μας δίνουν κουράγιο τα τελευταία σου λόγια…
«Συνεχίστε να είστε έτσι. Ξέρω ότι περνάτε δύσκολες στιγμές και καταστάσεις, αλλά μη χάσετε ποτέ το χαμόγελο και την αισιοδοξία σας. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να τις ξεπεράσετε…».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top