Ταράζει τα νερά ο ψυχολόγος του Βαράν – «Οι πρωταθλητές είναι αδύναμοι πνευματικά»

Η απόφαση του Ράφαελ Βαράν στα 31 του χρόνια να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια προκάλεσε σοκ.

Ο Γάλλος στόπερ κατέκτησε τα πάντα. Πρωταθλήματα, Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι έβαλε στοπ στην καριέρα του πολύ νωρίς, με τους τραυματισμούς ασφαλώς να παίζουν ρόλο στην απόφασή του. Ο ψυχολόγος του Βαράν, ο Αντονί Μετέ με το βιβλίο που κυκλοφορεί ταράζει τα νερά. Αναφέρεται και στον Γάλλο άσο, ο οποίος υπογράφει στο βιβλίο, αλλά κυρίως εξηγεί τη νοοτροπία ενός πρωταθλητή. Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Τα 10 μυστικά στο μυαλό των πρωταθλητών», ο Μετέ μίλησε στο footmercato.

Αναλυτικά το δημοσίευμα κι όσα είπε ο ψυχολόγος, έπειτα από τη συναναστροφή με πολλούς πρωταθλητές. «Στα 31 χρόνια κάποιοι θα πουν “είναι νωρίς για να σταματήσεις”, ενώ άλλοι θα επαινέσουν τη μακροζωία ενός παίκτη που εκτοξεύεται στα 17, αλλά εμποδίζεται από ένα τραυματισμένο γόνατο.

Ο Μετέ σύμβουλος ποδοσφαιριστών, παικτών ράγκμπι, τενιστών, ακόμη και παικτών μηχανοκίνητου αθλητισμού, συζητά για τα ελαττώματα των σχεδόν παράλογων ατόμων: “οι πρωταθλητές είναι εξαιρετικά όντα, αλλά όχι ψυχολογικά ισορροπημένα”, σημειώνει. “Έχουν πολύ δυνατά προσόντα, αλλά και πολύ αδύναμα, όπως οι καλλιτέχνες. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν τη σταθερότητα και τη βάση που έχουν συχνά οι επιχειρηματίες και τα μεγάλα αφεντικά.

To Top