Τανούλας: “Στοίχημα η χαμένη αξιοπιστία, ο μονόδρομος της αλήθειας και ο επενδυτής”

Ο Θόδωρος Τανούλας είναι ένας από τους 12 υποψήφιους για το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών του Άρη που θα διεκδικήσουν την ψήφο του  κόσμου στις εκλογές της 11ης Μαΐου.

Καταθέτει μέσω του PRESSARIS τις θέσεις και απόψεις του ενόψει των εκλογών του φορέα. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να στείλουν τις θέσεις και τα σχόλια τους, μπορούν να το κάνουν στο [email protected].

Αναλυτικά το κείμενο του Θόδωρου Τανούλα:

“Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω το Pressaris μου δίνει την ευκαιρία μέσα από το site του να αναπτύξω κάποιες προσωπικές σκέψεις και παράλληλα να εξηγήσω για ποιους λόγους κατεβαίνω ως υποψήφιος στις εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο της Κ.Μ.Α..

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1971 και σπούδασα ιστορία -αρχαιολογία στις φιλοσοφικές σχολές του Βελιγραδίου και των Ιωαννίνων. Γνωρίζω τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά-σερβοκροάτικα-ισπανικά.

Είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνω ως  υποψήφιος για το Δ.Σ. της Κ.Μ.Α.. η πρώτη ήταν το 2009, μία εκλογική διαδικασία στην οποία δεν κατάφερα να εκλεγώ.

Η Κ.Μ.Α.  δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τον ΑΡΗ. Δημιουργήθηκε  για να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών και να κάνει τον οικονομικό έλεγχο στα εκλεγμένα Δ.Σ. της Π.Α.Ε.. Δυστυχώς όμως τα προηγούμενα Δ.Σ. δεν λειτούργησαν ως όφειλαν.

Η καταστρατήγηση των διαδικασιών και η μη τήρηση του καταστατικού, «έδιωξε» από την Κ.Μ.Α. πάρα πολύ κόσμο ο οποίος ήταν διατεθειμένος να συμμετέχει ενεργά. Αυτό είχε ως τελικό αποτέλεσμα να γίνει μία μικρή επανάσταση, η οποία οδήγησε στις παραιτήσεις των μελών του τότε Δ.Σ..

Εγώ σε αυτή την μίνι επανάσταση ήμουν αντίθετος. Ήταν ένα μελανό σημείο της ιστορίας της Κ.Μ.Α. γιατί, έδωσε το δικαίωμα στα τότε μέλη του Δ.Σ. να ΜΗΝ εμφανιστούν στην επόμενη Γ.Σ. (πλην δύο, αν δεν κάνω λάθος εξαιρέσεων) και να μην απολογηθούν ποτέ δημόσια, εκεί που όφειλαν στην Γ.Σ. του φορέα.  Δεν μας εξήγησαν ποτέ γιατί λειτούργησαν  με αυτό τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό οδήγησε στην απαξίωση της Κ.Μ.Α. από αυτούς οι οποίοι δεν πείστηκαν ποτέ για το εγχείρημα της «Λέσχης» αλλά, ακόμη χειρότερα σε μία απαξίωση από ανθρώπους οι οποίοι είχαν πειστεί και ήδη συμμετείχαν στα κοινά του συλλόγου.

Η Κ.Μ.Α. πρέπει να αποκτήσει πάλι την χαμένη αξιοπιστία της. Πρέπει πάλι να αρχίσει να αυξάνει τον αριθμό των ενεργών μελών. Γιατί δεν έχει (προσωπικά για μένα) νόημα ο αριθμός των μελών, όσο η δραστηριοποίηση αυτών. Η συμμετοχή όλων ΜΑΣ. Πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Ο δρόμος της αλήθειας. Να κοιταζόμαστε όλοι στα μάτια με ειλικρίνεια, χωρίς  να κρύβουμε τα λόγια μας. Υπάρχει καταστατικό και διαδικασίες. Ο συνδυασμός ειλικρίνειας-διαδικασιών-καταστατικού μπορεί να δραστηριοποιήσει και πάλι μέλη τα οποία έχασαν την πίστη τους για το εγχείρημα. Στόχος μου είναι να αποτινάξω κάθε είδους «ταμπέλα» που έχει προσκολληθεί στον κάθε έναν από εμάς, κι εμού προσωπικά. Το «θέλω» μου είναι ένας πραγματικά ενιαίος ΑΡΗΣ.

Διαβάζοντας τις θέσεις των συνυποψήφιων μου χαίρομαι πραγματικά που υπάρχουν και άλλοι αρειανοί με θέληση, όρεξη και ιδέες οι οποίοι θέλουν να κάνουν τον ΑΡΗ  μας, μεγαλύτερο από αυτό που είναι τώρα. Έχουν ακουστεί εξαιρετικές ιδέες, οι περισσότερες εκ των οποίων με βρίσκουν σύμφωνο και θα σταθώ αρωγός στην πραγματοποίησή τους.

Υ.Γ. Επενδυτής; Επενδυτής αυτή τη στιγμή είναι τα μέλη της Κ.Μ.Α., είναι οι απλοί οπαδοί οι οποίοι καταθέτουν τα χρήματά τους για την ιδέα που λέγεται ΑΡΗΣ. Η δυσκολία όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι πέρα από την  «ιδέα» ΑΡΗΣ , υπάρχει και η «εταιρία» ΑΡΗΣ η οποία για να συνεχίζει την πορεία της στην αιωνιότητα χρειάζεται χρήματα. Χρήματα που ΑΝ θελήσει κάποιος «τρίτος» να τα επενδύσει, θα πρέπει να ελεγχθούν. Αυτός ΕΙΝΑΙ ο λόγος ύπαρξης της Κ.Μ.Α.. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχάσω και πρέπει να το τονίσω και πάλι (δυστυχώς) ότι, και «διαχειριστικό σχήμα» να καταθέσει πρόταση, ο έλεγχος ΕΙΝΑΙ δεδομένος και αυτονόητος.

 

To Top