Τένις: Με απίθανη ανατροπή στον τελικό της Γουχάν η Σαμπαλένκα

Τον τρίτο της σερί τίτλο στο τουρνουά της Γουχάν θα διεκδικήσει η Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 1-6, 6-4, 6-4 της Κόκο Γκοφ πραγματοποιώντας απίθανη ανατροπή.

Για τρίτη σερί διοργάνωση στη Γουχάν, η Αρίνα Σαμπαλένκα θα βρεθεί στον τελικό! Η Λευκορωσίδα τενίστρια πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Κόκο Γκοφ με 1-6, 6-4, 6-4 και διεύρυνε το ρεκόρ της στο τουρνουά, όπου μετράει 16 διαδοχικές νίκες.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τη Νο.2 του κόσμου. Η Κόκο Γκοφ, παρά τα τρία διπλά λάθη, κυριάρχησε της αντιπάλου της, επιτρέποντάς της να κατακτήσει μόνο ένα game στο πρώτο σετ. Πριν συμπληρωθεί μισάωρο στην αναμέτρηση η Αμερικανίδα βρισκόταν ήδη μπροστά στα σετ, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση την Σαμπαλένκα.

Η Λευκορωσίδα τενίστρια στο δεύτερο σετ ανέβασε τα ποσοστά της πίσω από το πρώτο σερβίς, εκμεταλλευόμενη τα 9 διπλά λάθη της Γκοφ. Οι δύο τενίστριες πέτυχαν συνολικά επτά breaks στο δεύτερο σετ, με την 26χρονη κάτοχο του φετινού US Open να κάνει ένα παραπάνω και να στέλνει με 6-4 το ματς σε τρίτο σετ.

Εκεί, η Σαμπαλένκα μπήκε πολύ δυνατά και απέκτησε προβάδισμα τριών games, κάνοντας ένα break (3-0). Η Γκοφ, από τη μεριά της, απειλούσε το σερβίς της Νο.2 του κόσμου φτάνοντας σε πέντε break points τα οποία χάθηκαν. Στο 7ο game, ωστόσο, ήρθε το break για την Αμερικανίδα, η οποία έφερε το σετ στα ίσα στη συνέχεια (4-4). Βέβαια, η ισοφάριση δεν επηρέασε καθόλου την Σαμπαλένκα, η οποία με 2-0 σερί κατέκτησε το τρίτο σετ, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό.

Στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά η 26χρονη τενίστρια θ’ αντιμετωπίσει τη νικήτρια από την αναμέτρηση Ζενγκ – Γουάνγκ.

To Top