Τέλος ο Ακαϊντίν από τον Παναθηναϊκό μετά την προκλητική ανάρτηση του για τον Κεμάλ

Τη μέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων διάλεξε ο Τούρκος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Σαμέτ Ακαϊντίν διάλεξε να ποστάρει στους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τη φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ για την επέτειο της έναρξης «απελευθερωτικού αγώνα» της πατρίδας του.

Η ενέργειά του δημιούργησε ένταση όχι μόνο μεταξύ των οπαδών, αλλά και της διοίκησης. Ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε να αποκλειστεί από την 20άδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες ο δανεισμός του από τη Φενερμπαχτσέ.

Θυμίζουμε ότι η 19η Μαΐου για την Ελλάδα είναι μέρα μνήμης για τη Γενοντονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά για τους Τούρκους σημαίνει την έναρξη του αγώνα του Κεμάλ κατά των συμμαχικών Δυνάμεων. Ουσιαστικά για τους γείτονες αυτή είναι η μέρα που Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα το 1919 και θεωρείται η αρχή της Ιστορίας της σύγχρονης Τουρκίας ενώ γιορτάζεται ως «ημέρα μνήμης του Ατατούρκ και γιορτή της νεολαίας και του αθλητισμού».

Ο Ακαϊντίν με τη σειρά του θα έπρεπε να σκεφτεί… δύο φορές πριν κάνει το ποστάρισμα. Πέρα από το γεγονός ότι εργάζεται και (καλο)πληρώνεται στην Ελλάδα, έχει γεννηθεί στη Σαμψούντα, άρα δεν δικαιούται να γνωρίζει τι έγινε στην περιοχή που ανήκει η πόλη που γεννήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάρτηση του Ακαϊντίν προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις και μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Συνέχεια στην υπόθεση του Παναθηναϊκού και του Σαμέτ Ακαϊντίν, μετά το χθεσινό «κόψιμο» του Τούρκου κεντρικού αμυντικού, δίνουν σήμερα (29/05) στην πατρίδα του…

Με τον Τούρκο δημοσιογράφο Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου να αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι ο Ακαϊντιν θα αποτελέσει άμεσα παρελθόν από τον Παναθηναϊκό!

Με τους «πράσινους» να αποφασίζουν την αποπομπή του από την ομάδα και τον 30χρονο στόπερ να επιστρέφει σύντομα στην Φενερμπαχτσέ, όπου και ανήκει.

Θυμίζουμε ότι ο δανεισμός του Ακαϊντίν θα ολοκληρωνόταν υπό κανονικές συνθήκες στις 30 Ιουνίου του 2024. Ωστόσο, η ανάρτηση για τον Κεμάλ Ατατούρκ επέσπευσε την αποχώρησή του.

To Top