Δεύτερος γύρος του αγώνα σήμερα στην ΕΟΚ, με την πλευρά Φασούλα – Λιόλιου να θεωρούν δεδομένη την εκλογή Χριστοδούλου και εκείνη του Βασιλακόπουλου να αντιδρά.
Ο «πόλεμος» στην ΕΟΚ για τη θέση του προσωρινού (ούτε καν του… μόνιμου) προέδρου συνεχίζεται. Μετά από μια επεισοδιακή Δευτέρα τα πάντα παραμένουν ρευστά για το ποιος θα ηγηθεί της ομοσπονδίας στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τις εκλογές.
Χθες ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην τηλεδιάσκεψη των μελών που ορίστηκαν από το Πρωτοδικείο είδε να συγκεντρώνει 9 ψήφους έναντι 8 του Φάνη Χριστοδούλου, ωστόσο η παραίτηση του Νίκου Φιλίππου λίγο πριν τη συνεδρίαση άλλαξε τα δεδομένα με την είσοδο του Γιάννη Καλαϊτζάκη στο διοικητικό σχήμα.
Ο απερχόμενος πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση αναφέροντας πως ο επιλαχών πρέπει να ενημερωθεί γραπτώς για την παρουσία του και να ακολουθήσει νέα ψηφοφορία την Τρίτη (σήμερα δηλαδή) αποχωρώντας από την τηλεδιάσκεψη, ωστόσο η πλευρά Φασούλα και Λιόλιου θεωρεί πως αντέδρασε έτσι βλέποντας πως δεν βγαίνουν τα κουκιά για να αναδειχθεί προσωρινός πρόεδρος.
Έτσι ακολούθησε μια διαφορετική τηλεδιάσκεψη, χωρίς τους υποστηρικτές του Γιώργου Βασιλακόπουλου, στην οποία εκείνοι των Φασούλα και Λιόλιου ψήφισαν για νέο πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου, κατά πληροφορίες με παρουσία δέκα μελών (9 ψήφισαν Φάνη Χριστοδούλου και υπήρξε ένα «λευκό»). Η διοίκηση (;) αυτή θα επιδιώξει σήμερα να λειτουργήσει ως νόμιμα εκλεγμένη, κάτι που όμως συναντά την αντίδραση των μελών που απουσίαζαν.
Η πλευρά Βασιλακόπουλου και Παπανικολάου θεωρεί πως υπήρξε καταστρατήγηση όσων αναφέρονται στο καταστατικό της ομοσπονδίας. Στο άρθρο 12, παρ. 16 του καταστατικού της ΕΟΚ ορίζονται ρητώς τα εξής: «Το ΔΣ έχει απαρτία όταν παρίστανται έντεκα (11) τουλάχιστον μέλη του». Αυτό ισχύει για όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και ιδίως για τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε άλλη συγκέντρωση λιγότερου αριθμού μελών του ΔΣ αποτελεί συνάντηση ιδιωτικού – φιλικού χαρακτήρα χωρίς νόμιμη ισχύ.
Η μέρα, λοιπόν, προμηνύεται με μεγάλο ενδιαφέρον και πολλή ένταση. Κι όλα αυτά για μια διοίκηση που βάσει δικαστικής απόφασης είχε προσωρινό χαρακτήρα με βασική αποστολή να «τρέξει» την ομοσπονδία και να ορίσει τον τρόπο και τον χρόνο των εκλογών.