Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατασκοπεία με drones στην προπόνηση της Βραζιλίας

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης της εθνικής Βραζιλίας, η αστυνομία ανακάλυψε τρία άτομα να καταγράφουν με drones τη δουλειά των παικτών του Ντοριβάλ Ζούνιορ.

Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε τρεις άνδρες οι οποίοι, χρησιμοποιώντας drone, κατασκόπευαν την προπόνηση της εθνικής ομάδας της «Σελεσάο», που αυτές τις μέρες προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα «καναρίνια» θα αντιμετωπίσουν αρχικά τον Ισημερινό (07/09, 04:00) εντός έδρας και μετά θα επισκεφθούν την έδρα της Παραγουάη (11/09, 03:30). Ένας από αυτούς που συνελήφθησαν για κατασκοπεία είναι Βραζιλιάνος, ο δεύτερος από τη Βενεζουέλα και ο τρίτος από τον Ισημερινό, αν και δήλωσε ότι ήταν Κολομβιανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Globoesporte», ο υπαστυνόμος της υπόθεσης δήλωσε τα εξής: «Εργαστήκαμε με αυτή την υπόθεση (της κατασκοπείας), δεδομένου ότι στην πρώτη επαφή ήταν αρκετά απρόθυμος και δεν έδωσε πληροφορίες , δίνοντας ακόμη και ψευδείς πληροφορίες για τον αναγνώριση. Αλλά ακόμα δεν έχουμε πλήρη δικαιολογία για να προχωρήσουμε σε αυτήν την κατηγορία».

Στην επίσημη κατάθεσή του, ο αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος για τη σύλληψη εξιστόρησε πώς συνέβησαν τα γεγονότα και τις συνέπειες για τους τρεις συλληφθέντες: «Ο Βραζιλιάνος οδηγούσε το drone, πέταξε χαμηλά, κοντά στους παίκτες και σε άλλους ανθρώπους. Όταν κατάλαβε ότι θα επιβιβαζόταν, έκανε έναν ελιγμό και εκτόξευσε το drone στα δέντρα.

Εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε, ενώ αργότερα ταυτοποιήθηκε και αυτός από το Εκουαδόρ. Θα οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα και θα κατασχεθεί όλο το σχετικό υλικό, όπως ο υπολογιστής που χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση των εικόνων, το drone και τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων».

To Top