Συμπληρώθηκαν οι 12 ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων, τα γκρουπ και ο τρόπος διεξαγωγής

Με την πρόκριση του Πουέρτο Ρίκο συμπληρώθηκε η δωδεκάδα των μπασκετικών εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο από το προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ με τη νίκη επί της Κροατίας (80-69), επιστρέφοντας έτσι σε Ολυμπιάδα μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, καθώς το 2008 στο Πεκίνο ήταν η τελευταία της παρουσία.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στον Α’ όμιλο την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ισπανία, με την τελευταία να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της από το προολυμπιακό που φιλοξένησε στη Βαλένθια μετά τη νίκη της με 86-78 κόντρα στις Μπαχάμες.

Στον Β’ όμιλο τοποθετήθηκε η νικήτρια του προολυμπιακού της Ρίγας, Βραζιλία που υπέταξε την οικοδέσποινα Λετονία (94-69) στον τελικό, και στον Γ’ όμιλο μπήκε το Πουέρτο Ρίκο που κατέκτησε το τουρνουά του Σαν Χουάν.

Δείτε παρακάτω τα γκρουπ των Ολυμπιακών Αγώνων και τον τρόπο διεξαγωγής του:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Αυστραλία
Ελλάδα
Καναδάς
Ισπανία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Γαλλία
Γερμανία
Ιαπωνία
Βραζιλία

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Σερβία
Νότιο Σουδάν
Πουέρτο Ρίκο
ΗΠΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το μπασκετικό τουρνουά ξεκινάει στις 27 Ιουλίου και από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες και μαζί τους και οι δύο καλύτερες τρίτες.

Έπειτα, οι 8 ομάδες τοποθετούνται σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας βάσει της βαθμολογίας τους στους ομίλους και ακολουθεί κλήρωση για νοκ άουτ παιχνίδια ως τον τελικό της 10ης Αυγούστου.

Οι δύο καλύτερες ομάδες (1-2) μπαίνουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας (Pot D), οι επόμενες δύο (3-4) στο δεύτερο (Pot E), οι επόμενες (5-6) στο τρίτο (Pot F) και οι δύο τελευταίες στο τέταρτο (Pot G). Και συγκρούονται μετά από κλήρωση ομάδες σε νοκ άουτ από τα Pot D – G και F – E.

To Top