Συγκλονίζει ο Χάμιλτον: «Υπήρχαν μέρες που ένιωθα ότι δεν ήμουν αρκετά καλός»

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά τη νίκη του στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας.

Η αναμονή του Λιούις Χάμιλτον για την επιστροφή του στις νίκες έλαβε τέλος στο Σίλβεστον. Ο 39χρονος Βρετανός σημείωσε την 104η νίκη της καριέρας του στη Formula 1 και πρώτη μετά από 945 μέρες και το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας το Δεκέμβριο του 2021.

«Γνωρίζω ότι είχα να κερδίσω από το 2021. Κάθε μέρα που περνούσε προσπαθούσα να μάχομαι, να προπονούμαι σωματικά και πνευματικά. Δούλευα όσο πιο σκληρά μπορούσα μαζί με αυτή την απίστευτη ομάδα. Είναι ο τελευταίος μου αγώνας εδώ στο βρετανικό Grand Prix με την Mercedes, οπότε ήθελα να κερδίσω τόσο πολύ για αυτούς. Γιατί τους αγαπώ και τους εκτιμώ τόσο πολύ. Για όλη αυτή η σκληρή δουλειά που έγινε αυτά τα χρόνια είμαι ευγνώμων σε όλους στην ομάδα. Αλλά και στους απίστευτους φιλάθλους, τους έβλεπα γύρο με το γύρο. Δεν υπάρχει πιο έντονο συναίσθημα από το να τερματίζω πρώτος εδώ», δήλωσε μετά τον τερματισμό και αφού είχε πέσει στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας του.

Ο Χάμιλτον ρωτήθηκε από τον συμπατριώτη του και πρώην πρωταθλητή της F1, Τζένσον Μπάτον, για τις δυσκολίες της αναμονής μέχρι την 104η νίκη.

«Είναι δύσκολο για όλους να μένουν τόσο καιρό μακριά από τη νίκη, όμως το σημαντικό είναι το πώς θα συνεχίσεις να σκάβεις ακόμα και αν νιώθεις ότι είσαι στον πάτο του βαρελιού. Υπήρχαν μέρες από το 2021 έως σήμερα όπου σκεφτόμουν ότι δεν ήμουν αρκετά καλός ή ότι θα μπορούσα να επιστρέψω εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Το σημαντικό όμως είναι ότι έχω εξαιρετικούς ανθρώπους γύρω μου που συνεχίζουν να με στηρίζουν. Αλλά και οι θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο, είναι τόσο υποστηρικτικοί. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους, σας αγαπώ και ο Θεός να σας έχει καλά».

To Top