Στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, που εκτείνεται σε έκταση 40 στρεμμάτων δίπλα από το Ολυμπιακό Στάδιο, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή και διαμόρφωση μόνιμου χώρου στέγασης και φιλοξενίας των προσφύγων που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια.
Ηδη το έγκυρο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σε δημοσίευμα του άφησε να εννοηθεί ότι ένα κέντρο-γίγας προσφύγων, όπως το αποκαλεί, θα δημιουργηθεί σε πρώην αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Στο άρθρο, που δεν αναφέρεται η εγκατάσταση, υπολογίζεται φιλοξενία μέχρι και 50.000 ανθρώπων, όπως μετέδωσε το sentragoal.gr.
Λέγεται ότι στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, εκεί όπου ανήκει δηλαδή το ποδηλατοδρόμιο, έχει φθάσει μια κάποια πληροφόρηση, προφορική ή γραπτή, παραμένει ακόμα άγνωστο, για την παραχώρηση του ποδηλατοδρομίου που μάλιστα είναι το μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα.
Κατασκευάστηκε το 1991 και ανακαινίστηκε το 2004 για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ δύο χρόνια αργότερα κλείστηκε περιμετρικά με γυάλινα πλαϊνά οπότε και μετατράπηκε σε εγκατάσταση κλειστού τύπου.
Η πίστα του είναι κατασκευασμένη από το αφρικανικό ξύλο που φέρει την ονομασία αφζίλα.
Οι φήμες για χρήση του χώρου και μετατροπή της έκτασης σε στρατόπεδο προσφύγων έχει θορυβήσει τόσο τη διοίκηση του ΟΑΚΑ όσο φυσικά και την ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, ενώ την απειλή νιώθουν και άλλα αθλήματα που φιλοξενούνται σε κοντινούς χώρους όπως για παράδειγμα η τοξοβολία.
Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που ομιλούν για έξωση του αθλητισμού από χώρους για τους οποίους πλήρωσε πριν από λίγα χρόνια εκατομμύρια ευρώ ο Ελληνας φορολογούμενος.
Εκτός και αν υπολογίζουμε στη μαζική ενασχόληση μετά μανίας των Σύρων και Αφγανών προσφύγων με το άθλημα της ποδηλασίας.