Ο Ραφαέλ Ναδάλ παραχώρησε συνέντευξη στη Telegraph, δηλώνοντας πως ο Γιανίκ Σίνερ είναι αθώος και δεν είχε ποτέ πρόθεση να εξαπατήσει κανέναν άλλον αθλητή.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τενίστα:
«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Γιάνικ δεν προσπάθησε ποτέ να εξαπατήσει ή να κερδίσει πλεονέκτημα έναντι των άλλων παικτών. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι μόνο αθώος, αλλά και έντιμος άνθρωπος.
Σίγουρα η υπόθεση δεν ήταν θετική για το άθλημά μας. Αλλά αυτά συμβαίνουν μερικές φορές, συμβαίνουν ατυχήματα. Το βλέπω έτσι γιατί πιστεύω στον Γιάνικ. Φυσικά, δεν θέλω να αμφισβητήσω την ποινή. Υπάρχουν πρωτόκολλα που όλοι ακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια της καριέρας μας. Σε αυτήν την περίπτωση οι αρχές είχαν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, που συχνά μπορεί να είναι περιορισμένες.
Αν δεν μας αρέσει ο τρόπος που λειτουργούν αυτά τα πρωτόκολλα, τότε οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να εργαστούν για να τα βελτιώσουν. Αυτά τα πρωτόκολλα ήταν πάντα αποδεκτά και στο τέλος της ημέρας υπογράφτηκαν από εμάς.»
