Στον «αέρα» το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Ανησυχία από τους προέδρους του MLS και της La Liga

Πολλές φαίνεται αν είναι οι δυσκολίες σχετικά με το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με τον πρόεδρο του MLS, Ντον Γκάρμπερ και τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, να εκφράζουν τις ανησυχίες τους.

Ο πρόεδρος της Major League Soccer, Ντον Γκάρμπερ, λέει ότι αναγνωρίζει την ανησυχία που υπάρχει για το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA με 32 ομάδες που θα φιλοξενηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο χρόνο.

Το νέο τουρνουά με τη συμμετοχή 12 ευρωπαϊκών συλλόγων, θα έρθει μετά από μια σεζόν με διευρυμένο Champions League και πριν από ένα διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο 48 ομάδων το 2026, που θα φιλοξενηθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό. Οι κορυφαίοι παίκτες έχουν επικρίνει το διαρκώς αυξανόμενο πρόγραμμα των αγώνων, με κάποιους να κάνουν λόγο για απεργία.

Οι ευρωπαϊκές λίγκες, η FIFPRO Europe και η La Liga υπέβαλαν από κοινού μια καταγγελία στις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ κατά της FIFA. Ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga Χαβιέ Τέμπας δήλωσε στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα ότι το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, το οποίο εξακολουθεί να μην έχει συμφωνίες χορηγίας ή μετάδοσης, θα πρέπει να ακυρωθεί.

«Όλοι πρέπει να προσέχουμε το ημερολόγιο και καταλαβαίνω τις απόψεις του Χαβιέ», είπε ο Γκάρμπερ στους δημοσιογράφους σε σύνοδο στο Λονδίνο. «Πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να δούμε αν μπορούμε ή όχι να είμαστε πιο αφοσιωμένοι στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Εμείς ως πρωτάθλημα προσέχουμε όσο όλοι οι άλλοι», πρόσθεσε.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025, που θα διεξαχθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, θα γίνει περίπου ταυτόχρονα με το Gold Cup της CONCACAF, που θα φιλοξενηθεί στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και του Καναδά. Η σεζόν του MLS πρόκειται να ξαναρχίσει μετά από αυτό καθώς και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Γκράμπερ προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος υπερκορεσμού στο ποδόσφαιρο, αλλά ότι η πρόσφατη μήνυση στην Ευρώπη θα μπορούσε στην πραγματικότητα να αποτελέσει ένα μονοπάτι για ένα πιο ευχάριστο παγκόσμιο ημερολόγιο και μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών οργάνων και των πρωταθλημάτων: «Διάβασα για τις αγωγές μόλις την άλλη μέρα, αλλά μερικές φορές χρειάζεται μια μικρή αναστάτωση για να κάτσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις», είπε ο 67χρονος.

To Top