Στη Ρεάλ η πρώτη κούπα της χρονιάς, με σφραγίδα Εμπαπέ (videos)

Με τρόπαιο ξεκίνησε η «εποχή Eμπαπέ» στην Ρεάλ με τον Γάλλο σούπερ σταρ να κάνει σεφτέ στα επίσημα γκολ με την φανέλα της «βασίλισσας» στο 2-0 επί της Αταλάντα στον τελικό του Super Cup στην Βαρσοβία.
Η Αταλάντα πάτησε πρώτη επικίνδυνα την αντίπαλη περιοχή. Στο 6′ ο Ζαπακόστα πάτησε περιοχή, αλλά το γύρισμά του ανακόπηκε από την άμυνα της Ρεάλ. Το 0-0 παρέμενε με το 20λεπτο να περνά χωρίς τη μεγάλη φάση με την Αταλάντα να φθάνει στο 25′ μία ανάσα από το γκολ. Ήταν η φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Ντε Ρουν, η μπάλα κόντραρε στον Μιλιτάο πριν χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά. Έτσι οι ισορροπίες έμελλε να μην αλλάξουν με το ματς να μένει χωρίς σκορ.

Το ματς παρέμενε γλυκανάλατο με την Αταλάντα ναι μεν να είναι πιο κινητική, αλλά όχι ουσιαστική και την Ρεάλ να παίζει σε χαμηλό τέμπο. Στο 45+1′, όμως, λίγο έλειψε να αλλάξουν οι ισορροπίες. Ο Βινίσιους με όμορφη κάθετη βρήκε τον Ροντρίγκο σε θέση βολής όμως ο Βραζιλιάνος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Εν τέλει το ημίχρονο έληξε με 1-1 στα δοκάρια, αλλά χωρίς σκορ.

Με την έναρξη του β’ μέρους η Αταλάντα απείλησε με τον Κουρτουά, όμως, να λέει «όχι» στην κεφαλιά του Πάσαλιτς κρατώντας το 0-0. Και εκεί που φαινόταν πως οι Ιταλοί ελέγχουν το ματς, ήρθε ένα καυτό τετράλεπτο για την Ρεάλ για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 56′ ο Μπέλιγχαμ σούταρε ψηλά με τα δεδομένα, όπως προαναφέραμε, να αλλάζουν στο 59′. Ο Βινίσιους έκανε τρομερή προσπάθεια από τα αριστερά, σέρβιρε με πάσα «πάρε-βάλε» στον Βαλβέρδε που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.

Η Αταλάντα σάστισε και πριν καταλάβει τι είχε συμβεί, κινδύνεψε με δεύτερο γκολ. Στο 61′ ο ο Βινίσιους βγήκε τετ α τετ αλλά είδε τον Μούσο να σταματά το σουτ του!

Στο 62′ η Ρεάλ είχε νέα μεγάλη στιγμή, με το σουτ του Μπέλιγχαμ να κοντράρει, να πηγαίνει προς την εστία αλλά ο Μούσο να δείχνει ρεφλέξ και να διώχνει. Στο 66′ η «βασίλισσα» είχε νέα στιγμή με τον Μπέλιγχαμ και πλέον φαινόταν πως το 2-0 ήταν θέμα χρόνου. Και έτσι έγινε με τον Κιλιάν Εμπαπέ να ανοίγει λογαριασμό με την φανέλα της Ρεάλ. Στο 68′ ο Γάλλος σούπερ εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό γύρισμα του Μπέλιγχαμ και με υπέροχο τελείωμα μέσα στην περιοχή έκανε το 2-0 για την «βασίλισσα».

Επί της ουσίας κάπου εκεί ο τελικός της Βαρσοβίας είχε τελειώσει με την Ρεάλ να ξεκινά την χρονιά, όπως την τελείωσε με ένα τρόπαιο με τον Κιλιάν Εμπαπέ να αρχίζει και ο ίδιος τη συλλογή από κούπες με την φανέλα της «βασίλισσας» βάζοντας και το δικό του λιθαράκι. Έτσι, πλέον, η Ρεάλ μετρά 6 Super Cup και είναι η πολυνίκης του θεσμού αφήνοντας πίσω τις Μπαρτσελόνα και Μίλαν.

Ρεάλ Μ. (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (89′ Βάσκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Ροδρίγκο (76′ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (89΄ Σεμπάγιος), Βινίσιους (88′ Αρντά Γκιουλέρ), Μπαπέ (83΄Μπραχίμ Ντίαθ)
Αταλάντα (Τζ. Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Ιέν (89′ Παλέστρα), Κολάσινατς (71′ Μπάκερ), Ζαπακόστα (63′ Γκόντφρι), Ντε Ρουν, Έντερσον, Ρουτζέρι, Πάσαλιτς (90′ Μαντσόνι), Ντε Κετέλερ (63′ Ρετέγκι), Λούκμαν

To Top