Στα 200 εκατομμύρια η κοστολόγηση του Σαν Σίρο: Ίντερ και Μίλαν εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς του

Η Μίλαν, αλλά και η Ίντερ διερευνούν την πιθανότητα από κοινού εξαγοράς του Σαν Σίρο, του οποίου η αξία κοστολογείται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κοστολόγησης του Σαν Σίρο και η συνολική αξία του ανέρχεται κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport. Συγχρόνως, οι Μίλαν και Ίντερ διερευνούν την πιθανότητα να πληρώσουν αμφότερες το μισό ποσό, ώστε να μειωθεί το οικονομικό βάρος μέσω ενός καθεστώτος συνιδιοκτησίας.

Αυτό το ποσό δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως και για αυτό τον λόγο οι δύο σύλλογοι της Serie A έχουν κρατήσει σιγή ιχθύος, ωστόσο αναμένεται σύντομα να υπάρξει επικοινωνία από την μεριά της ιταλικής κυβέρνησης αναφορικά με το ενδεχόμενο πώλησης του σταδίου.

Εφόσον οι δύο ομάδες αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αυτή την επένδυση, τότε εκτιμάται πως τα έξοδα θα αυξηθούν περαιτέρω στη συνέχεια, αφού θα χρειαστεί να υπάρξουν εργασίες για την ανακαίνιση του Σαν Σίρο. Η εναλλακτική επιλογή να κατεδαφιστεί το γήπεδο με σκοπό να αντικατασταθεί με ένα καινούριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες λόγω των ιταλικών νόμων που εμποδίζουν την καταστροφή ιστορικών κτηρίων.

Βέβαια, ο πρόεδρος των “νερατζούρι” Πάουλο Σκαρόνι δήλωσε πως αυτοί οι νόμοι δεν είχαν σταθεί εμπόδιο στην κατεδάφιση του Γουέμπλεϊ στην Αγγλία, επομένως τα πάντα είναι ακόμη ανοικτά.

Παρότι, η Ίντερ φέρεται να είναι πρόθυμη να προχωρήσει στην απόκτηση του Σαν Σίρο, η Μίλαν εμφανίζεται μέχρι στιγμής διστακτική. Μάλιστα, υποστηρίζεται πως οι “ροσονέρι” έχουν παράλληλα ένα τελείως διαφορετικό πλάνο στο μυαλό τους. Συγκεκριμένα, η ομάδα έχει ήδη καταβάλει 40 εκατομμύρια για να αγοράσει μια έκταση στο Σαν Ντονάτο, την κύρια επιλογή της για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου που θα ανήκει αποκλειστικά σε αυτήν.

Παρά το μεγάλο φερόμενο ποσό αυτής της επένδυσης, η Μίλαν δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του πλάνου. Εξελίξεις που μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης υπολογίζεται πως θα προκύψουν μετά την επικοινωνία με την ιταλική κυβέρνηση, με την οποία στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα διαπραγμάτευσης σχετικά με το ποσό πώλησης του Σαν Σίρο.

To Top