ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σπατάλησε την ευκαιρία ο Άρης για το «τρίποντο», ισοπαλία (1-1) στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο

Ο Άρης είχε καλές στιγμές στο Περιστέρι, προηγήθηκε του Ατρομήτου, όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ, καθώς ισοφαρίστηκε με πέναλτι 7 λεπτά αργότερα, με τους κιτρινόμαυρους να σπαταλάνε την ευκαιρία για το πολυπόθητο “τρίποντο”, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Superleague.

ΜΕ ΦΡΙΝΤΕΚ ΒΑΣΙΚΟ Ο ΑΡΗΣ

Φανέλα βασικού στον Μάρτιν Φρίντεκ, παρότι είχε ελάχιστες μέρες προπονήσεων έδωσε ο Άκης Μάντζιος κόντρα στον Ατρόμητο.  Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια στην 7η σεζόν του με τη φανέλα του Άρη, ο Μάγιο δεξιά και ο έτερος νεοφερμένος, Φρίντεκ αριστερά, ενώ ο Βέλεθ ήταν ο παρτενέρ του Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή ο Μοντόγια είχε παρτενέρ τον συμπατριώτη του Μόντσου ενώ ένας ακόμη Ισπανός, ο Μάνου Γκαρθία βρέθηκε μπροστά τους. Στην επίθεση, ο Μορόν αγωνίστηκε στην κορυφή και ο Σαβέριο, Φετφατζίδης στις δυο πλευρές, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Άρης μπήκε ορεξάτος στο πρώτο ημίχρονο και παρόλο που δεν είχε την κλασική ευκαιρία να σκοράρει είχε δύο-τρεις καλές στιγμές, με επιθέσεις που ξεκινούσαν είτε από δεξιά, είτε από τον άξονα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους κιτρινόμαυρους ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Φετφατζίδης έβαλε δύσκολα στον Αθανασίου, βρήκε χώρο με το αριστερό αλλά το δυνατό σουτ κόντραρε και κατέληξε δίπλα από την εστία του Κοσέλεφ.

Στο 25 ο Μάνου Γκαρθία έκανε μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Κοσέλεφ έκανε στραβοκλωτσιά μακριά από την εστία του αλλά το περίτεχνο πλασέ του Μορόν δεν τον απείλησε.

Στο 44΄οι κιτρινόμαυροι είχαν ακόμη μια πολύ καλή στιγμή με τον Μορόν. Ο Ισπανός φορ του Άρη βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής, έκανε το κοντρόλ αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Μπρόρσον.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΗΣ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ

Το δεύτερο ημίχρονο και μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να μην έχουν φάσεις και να αρκούνται σε παιχνίδι κέντρου και διαδοχικών λαθών.

Από το 66 και έπειτα όμως το παιχνίδι άλλαξε. Ο Άρης προηγήθηκε με αυτογκόλ του Ατρομήτου. Σέντρα του Μάγιο, κακή έξοδος του Κοσέλεφ που ουσιαστικά έδιωξε πάνω στον Μπρόρσον και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 των κιτρινόμαυρων.

Ο Ατρόμητος απάντησε άμεσα από την άσπρη βούλα. Στο 73 οι  γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Κουέστα χωρίς να βρει την μπάλα, έπεσε πάνω στον Μίχορλ παρότι έλεγχε τη φάση ο Μπράμπετς και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ουάρντα ευστόχησε και έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα.

ΠΙΕΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Οι κιτρινόμαυροι από το γκολ της ισοφάρισης και έπειτα πίεσαν, κάνοντας διαδοχικές τελικές με κύριο εκφραστή τον Σαμόρα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν το γκολ της νίκης, φεύγοντας τελικά από το Περιστέρι με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γκαρσία): Κοσέλεφ, Αθανασίου, Μπρόρσον, Κίνι, Μανσούρ, Γκονσάλες, Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Μπακού, Καρλίτος (56′ Μέχορλ), Φαν Βέερτ.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ (70′ Ντιαντί), Μπράμπετς, Βέλεθ, Μάγιο, Μοντόγια, Μοντσού, Γκαρθία, Σαβέριο, Φετφατζίδης (70′ Σιφουέντες), Μορόν (75′ Σαμόρα)

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης
Α’ Βοηθός: Μιχάλης Παπαδάκης
Β’ Βοηθός: Γιώργος Στεφανής
VAR: Τάσος Παπαπέτρου

 

 

To Top