Σκέντζος στο PRESSARIS: «Αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά»

Πέρασε τέσσερα χρόνια στο Χαριλάου και βίωσε όμορφες και άσχημες στιγμές, φορώντας τη φανέλα του Άρη, με την οποία έπαιξε ακόμη και με… ανοιγμένο κεφάλι. Ο λόγος για τον Ανδρέα Σκέντζο, ο οποίος όντας πια βοηθός του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του ΟΦΗ, μίλησε στο PRESSARIS για τον Άρη του τότε και του τώρα, τις αναμνήσεις του από τη Θεσσαλονίκη, τον ΟΦΗ της ζωής του και το κυριακάτικο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ξεκινώντας, μας μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας του ΟΦΗ, στην εκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος: «Ο προπονητής και η διοίκηση φέρανε τους κατάλληλους παίκτες στην ομάδα. Υπήρξε δέσιμο και πάνω από όλα υπάρχει καλό κλίμα. Νομίζω ότι ο Αναστόπουλος έπαιξε μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό. Ήταν η κρυφή δύναμη της ομάδας και κατάφερε με τον τρόπο του να συγκεντρώσει όλους τους παίκτες στο αγωνιστικό κομμάτι, βγάζοντας από το μυαλό τους τα όποια οικονομικά προβλήματα έχει η ομάδα», είπε στο ξεκίνημα της συζήτησής μας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον αγώνα του «Γεντί Κουλέ», όπου ο Άρης θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΟΦΗ: «Είναι ένα παιχνίδι ενενήντα λεπτών και μόνο. Θα είμαστε αντίπαλοι για ενενήντα λεπτά. Υπάρχουν αισθήματα. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τη Θεσσαλονίκη και δεν τις ξεχνάω. Άλλωστε κι άλλα παιδιά από τον ΟΦΗ έχουν υπάρξει μέλη του Άρη. Με τον Καμπάνταη ήμασταν συμπαίκτες για χρόνια εκεί. Έχουν περάσει ο Ρόβας, αλλά κι ο προπονητής μας ο κ. Αναστόπουλος. Όλοι μας έχουμε να πούμε κάτι καλό για τον Άρη και υπάρχουν φορές που έχουμε συζητήσει για τις αναμνήσεις μας από εκεί. Όμως μεθαύριο άπαντες θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 100% για να κερδίσει ο ΟΦΗ. Άλλωστε αυτό επιτάσσει ο κόσμος, η ιστορία και η δυναμική του ΟΦΗ».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για το τι του έχει μείνει από τη θητεία του στον Άρη, επισημαίνοντας: «Αναμφίβολα δεν μπορώ να ξεχάσω τον τελικό της Τούμπας. Μετά από 33 χρόνια ξαναπήγαινε η ομάδα σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Δυστυχώς χάσαμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Άρης όμως βγήκε στην Ευρώπη. Βέβαια την επόμενη, η οποία ήταν και η τελευταία μου χρονιά κινδυνέψαμε και σωθήκαμε στο τέλος κι αυτό ήταν άσχημο. Γενικότερα υπάρχουν καλές και κακές αναμνήσεις, όμως ο Άρης είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Δεν ξεχνώ ποτέ ότι υπήρξα αρχηγός αυτής της μεγάλης ομάδας. Πάντως όπως αντιμετώπισα τον ΟΦΗ, όταν ήμουν στον Άρη, έτσι θα αντιμετωπίσω και τώρα που είμαι στον ΟΦΗ τον Άρη. Αγαπώ τον Άρη, όμως ο ΟΦΗ είναι η ζωή μου».

Όσον αφορά τι έφταιξε κι ο Άρης ξεκίνησε κάκιστα τη χρονιά, ο Ανδρέας Σκέντζος, σχολίασε: «Δεν είμαι κοντά για να έχω ξεκάθαρη άποψη. Ο Άρης έχει κόσμο μεγάλο. Τεράστιο, ο οποίος είναι πάντα κοντά στην ομάδα και θα ξεπεράσει την κρίση του. Θα βρει το δρόμο του ο Άρης. Η αλλαγή προπονητή δεν ξέρω αν έγινε την κατάλληλη στιγμή, όμως μπορεί και να χρειαζότανε. Νομίζω ότι ήταν και θέμα ατυχίας».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης την Κυριακή, όπως και για τις πολύ καλές εμφανίσεις του Βαγγέλη Μάντζιου μέχρι στιγμής, ήταν ξεκάθαρος: «Εμείς είμαστε ομάδα. Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές εδώ, αλλά δεν πρέπει να αναφερόμαστε στον καθένα ξεχωριστά. Εμπιστευθήκαμε τον Μάντζιο και βρήκε το κατάλληλο κλίμα. Δεν ξέχασε την μπάλα για να τον αμφισβητούν κι αυτό το αποδεικνύει. Δε θέλω να λέω έχουμε τον Μάντζιο, τον Καμπάνταη, τον Παπουλή, τον Σουμπίνιο ή δεν ξέρω κι εγώ ποιον. Ο ΟΦΗ είναι ομάδα συνόλου και το δείχνει αυτό μέσα στο γήπεδο. Εν αντιθέσει με τον Άρη, που έχει παικταράδες αλλά όχι σύνολο. Νομίζω ότι αυτό φταίει κυρίως στον Άρη».

Τέλος, για τους στόχους που έχει θέσει φέτος ο ΟΦΗ, είπε: «Στόχος μας είναι να σωθούμε το γρηγορότερο δυνατόν. Δεν μπορούμε να κρυφοκοιτάξουμε κάτι περισσότερο από την 9η αγωνιστική. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας».

To Top