ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σιφουέντες: “Είμαστε μεγάλη ομάδα, στόχος μας η πρώτη τετράδα”

Πόντους σε πολλά επίπεδα έδωσαν στους παίκτες του Άρη οι απανωτές νίκες στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Πέρα από τον βαθμολογικό πίνακα της Super League, οι επιτυχίες αυτές τόνωσαν την αυτοπεποίθησή τους. Κάτι που γίνεται φανερό από τις δηλώσεις του Χοσέ Σιφουέντες στη NOVA, εν όψει του αυριανού (5/10) εντός έδρας αγώνα των “κίτρινων” με τη Λαμία, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Όπως τόνισε ο μέσος από το Εκουαδόρ, η ομάδα του απέδειξε ότι δικαιούται να στοχεύει στην πρώτη τετράδα στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ερωτώμενος για την κατάσταση στα αποδυτήρια μετά τις δύο νίκες στα ντέρμπι και την πρόκριση στο Κύπελλο, απάντησε: “Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό! Είμαστε μια μεγάλη ομάδα! Σίγουρα η πρόκριση στο Κύπελλο μετράει, όμως, περισσότερο μετράει ότι κάναμε αυτές τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να μπούμε στα πλέι οφ της πρώτης τετράδας”.

Στην επισήμανση ότι ο προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος, ζήτησε από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να έχουν συγκέντρωση και καθαρό μυαλό μετά από αυτές τις δύο νίκες στα ντέρμπι, συμφώνησε απολύτως, λέγοντας: “Είναι ακριβώς έτσι! Το πλαίσιο, στο οποίο πρέπει να σκεφτόμαστε στο ποδόσφαιρο, είναι το εξής: το ζητούμενο δεν είναι απλώς να παίρνεις νίκες κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Αυτό αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι σε ομάδες, που θεωρούνται πιο μικρές, οι οποίες μπορούν να κάνουν την ζημιά, παίρνοντας βαθμούς στην έδρα σου”.

Κι όσο για το αν έχουν οι “κίτρινοι” στο μυαλό τους το παράδειγμα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας, διευκρίνισε: “Δεν θα έλεγα ότι πρέπει να μας γίνει ακριβώς μάθημα εκείνο το παιχνίδι. Πιστεύω ότι όποιος από εμάς παίξει απέναντι στη Λαμία, πρέπει να έχει κατά νου ότι κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, αλλά ο στόχος είναι ένας, η νίκη! Πρέπει να μπορούμε να καταλαβαίνουμε τον αντίπαλό μας στο επίπεδο της τακτικής. Πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες κάθε αγώνα και να κάνουμε εμείς το δικό μας παιχνίδι. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης, θα μάς βοηθήσει ως ομάδα να μεγαλώσουμε και να γινόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι καλύτεροι”.

Αναφορικά, λοιπόν, με το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του Άρη κόντρα στη Λαμία για να πάρουν τη νίκη, ο Σιφουέντες επισήμανε: “Δεν μπορώ να πω ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε απέναντι στη Λαμία. Αυτό που γνωρίζω, όμως, είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με έναν συγκεκριμένο τρόπο και να αλλάξουν τα πράγματα στη διάρκεια της αναμέτρησης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χειριστούμε τέτοιου είδους αλλαγές στη διάρκεια των αγώνων, τις οποίες δεν μπορούμε να περιμένουμε από πριν. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ικανοί να χειριστούμε οποιαδήποτε αλλαγή”.

Σε προσωπικό επίπεδο, στον Σιφουέντες τέθηκε το ερώτημα, αν βρήκε αγωνιστικά πατήματα με τους Μόντσου και Μανού Γκαρθία, όπως φάνηκε να συμβαίνει στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Απάντησε, δίνοντας credits στους συμπαίκτες του: “Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, όταν παίζεις με παίκτες όπως αυτοί οι συγκεκριμένοι, ο Μόντσου και ο Μανού Γκαρθία, αυτοί σού δίνουν κίνητρο να παίξεις καλύτερα! Βλέποντας τους συμπαίκτες σου να παίζουν καλά, θέλεις κι εσύ να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Ίσως, αυτό που έλειψε στα πρώτα παιχνίδια είναι δεν γνωρίζαμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Αυτό είναι κάτι που θα ξεπεραστεί σε μεγαλύτερο βαθμό με τον καιρό. Το βλέπουμε ήδη μέσα στις προπονήσεις. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα κι αυτό είναι κάτι που θα φανεί στα παιχνίδια”.

To Top