Σηφάκης: «Στον Άρη συνάντησα πράγματα που δεν περίμενα, καλά και κακά»

Νέες δηλώσεις για την παρουσία του στον Άρη έκανε ο Μιχάλης Σηφάκης, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στις οικονομικές εκκρεμότητες και στην αποζημίωση που αξιώνει, πέρα από τα χρήματα που προβλέπονται στο συμβόλαιό του.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο Κρητικός γκολκίπερ, ο οποίος μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου και αποχαιρετά τους «κίτρινους» μετά από τέσσερα χρόνια, αναφέρθηκε εκτενώς στη μακρά αποθεραπεία του: «Όταν ο αθλητής είναι τραυματίας, την τρέλα την τραβάνε οι γύρω του. Όταν έχεις μάθει να αθλείσαι καθημερινά, να έχεις αγώνα Κυριακή – Τετάρτη και για 5-6 μήνες κόβονται ‘μαχαίρι’ είναι δύσκολο το κομμάτι αυτό για τους αθλητές. Η επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη. Θέλει και προσοχή με τα κιλά γιατί μετά δύσκολα φεύγουνε. Εγώ ένιωθα συνεχώς αθλητής. Από τη δεύτερη κιόλας μέρα ξεκίνησα την ενδυνάμωση και στην ουσία δεν έχασα χρόνο. Η μόνη μέρα που δε γυμνάστηκα ήταν του χειρουργείου. Είμαι πιο δυνατός από όσο ήμουνα».

Σχολιάζοντας τη φετινή σεζόν, είπε: «Στα αγωνιστικά τα δικά μου, έχουμε λίγα πράγματα. Με την ομάδα δεν είχαμε μία καλή χρονιά δεν μπήκαμε στα πλέι οφ δεν καταφέραμε να μπούμε στην Ευρώπη και είναι πολύ λυπηρό. Κακή χρονιά με κακό ξεκίνημα, καλό 2ο γύρο και πικρό φινάλε. Αγωνιστικά διεκδικούσαμε μέχρι και το παιχνίδι με τον Αστέρα την είσοδο στα πλέι οφ και με την απόφαση που ήρθε ουσιαστικά επικύρωσε τον αποκλεισμό μας από τα πλέι οφ»

Για τις αιτίες της κακής πορείας του Άρη, επεσήμανε: «Είναι θέμα ψυχολογίας. Η χρονιά ξεκίνησε στραβά και συνεχίστηκε. Δεν είχε να κάνει με παίκτες και προπονητή. Με τον ίδιο άνθρωπο στον πάγκο δεν κατάφερε να ξεκινήσει καλά. Με το άγχος να συσσωρεύεται και την πίεση τα πράγματα δεν πήγαν καλά.
Η πίεση δεν είναι δικαιολογία όταν είσαι επαγγελματίας και ειδικά στον Άρη οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Δε μιλάω για τον κόσμο αλλά για το γήπεδο, όταν δε μπορείς να κερδίσεις βαραίνουν τα πόδια σου. Δε νομίζω να υπάρχει ομάδα στον κόσμο που δεν έχει απαιτήσεις και πίεση. Είναι αυτονόητο στον επαγγελματικό αθλητισμό. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές αλλά δεν είναι δικαιολογία».

Σχετικά με το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας και τις αλλαγές προπονητών, σημείωσε: «Κάναμε κακό ξεκίνημα και όταν μένεις πίσω στο κυνήγι και με τόσες καλές ομάδες , πλην του Ολυμπιακού οι υπόλοιπες είναι στα ίδια περίπου επίπεδα, είναι φυσικό. Υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα, όπως σε όλες.
Είναι δύσκολο η ομάδα να αλλάζει κατά διαστήματα νοοτροπία όπως μετά τον Τσιώλη, να έρχεται ο Πρόμπιερζ, μετά ο Μασάδο. Για ένα παίκτη είναι δύσκολο να αφομοιώσει το σύστημα, τη νοοτροπία, στα μέσα της χρονιάς. Ήμουν στο εξωτερικό και δε μπορώ να εκφέρω γνώμη για τον Πρόμπιερζ. Μετά το 3-1 με τον Παναθηναϊκό ξαφνικά τον κάνανε τον… Πολωνό Γκουαρντιόλα. Παρόλα τα κολλήματά του και την διαχείριση, αν δεν υπήρχαν, θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα. Ο κ. Μασάδο κατάφερε να αναλάβει την ομάδα σε δύσκολη περίοδο και να την φτάσει μία ανάσα από τα πλέι οφ».

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες που συνάντησε στον Άρη, υπογράμμισε: «Συνάντησα και αυτά που περίμενα και κάποια που δεν περίμενα. Είτε αρνητικά είτε θετικά. Έχω μάθει να κρατάω τα θετικά. Φεύγοντας από την ομάδα θα κρατήσω τις όμορφες στιγμές που έζησα. Τις μεγαλύτερες μου επιτυχίες τις έχω ζήσει με τον Άρη και θα ήμουν αχάριστος αν δεν το ανέφερα.
Κρατάω την καλή πορεία και τις μεγάλες επιτυχίες. Στις ήττες και τις αποτυχίες είναι αυτοκαταστροφικοί. Αδικούμε τους εαυτούς μας και την προσπάθεια. Πρέπει να μάθουμε στις επιτυχίες και τις αποτυχίες».

Για την ανάγκη δημιουργίας ενός κορμού στην ομάδα, είπε: «Θα άλλαζε τη ροή της ομάδας ένας τίτλος είναι σίγουρο. Δε πρέπει να απογοητευόμαστε. Πρέπει να χτιστεί ένας κορμός της ομάδας από τη μέρα που ήρθα μέχρι σήμερα που φεύγω ο κορμός είναι ο Νέτο, ο Πρίττας και εγώ. Θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση χτίζοντας ένα κορμό».

Για το αν ξεχώρισε κάποιον ποδοσφαιριστή με τον οποίο συνεργάστηκε: «Την χρονιά που έκανε τη μεγάλη πορεία στην Ευρώπη, ήταν συνολική επιτυχία της ομάδας, δεν είχε κάποιον να κάνει τη διαφορά. Ο Κόκε είχε τον Ναφτί, ένα Πρίττα σε πολύ καλή κατάσταση, ένα Χαβίτο, τον Ρονάλντο τον Λαζαρίδη πίσω που… τρώγαν σίδερα, τον Βαγκελί δεξιά. Ο καθένας παίκτης έδωσε ότι είχε και καταφέραμε να πάμε ψηλά την ομάδα.
Ο Γκρασιάν για παράδειγμα στην προετοιμασία πιστεύαμε ότι θα πάρει την ομάδα από το χέρι και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Παίζαμε με πολλούς μεσοεπιθετικούς… Είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που δε μπορούν να ταιριάξουν σε κάποιες χώρες. Τον Φορλάν στη Μάντσεστερ τον βγάλανε άχρηστο και μετά έκανε σούπερ χρονιά με την Ατλέτικο και στο Μουντιάλ».

Για τον Έκτορ Κούπερ τόνισε: «Είχε άλλη αύρα, εκπέμπει σεβασμό και είμαι πολύ τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του».

Για την Εθνική ομάδα, δήλωσε: «Ξεκινά η προετοιμασία σε λίγες μέρες και εύχομαι να είμαι μέσα. Έχω μεγάλη αγονία. Είναι πολύ μεγάλη διοργάνωση και ελπίζω να πάει πολύ ψηλά. Για κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται με την εθνική είναι μεγάλη τιμή. Πλέον υπάρχουν αρκετές λύσεις για την ομάδα κάτω από τα δοκάρια».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να φύγει στο εξωτερικό: «Πλέον είναι η ώρα. Ποτέ δεν αποκλείει τίποτα απλά η επιθυμία μου είναι να φύγω στο εξωτερικό. Φέτος μετά από 10 χρόνια παρουσίας πιστεύω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
Έχει να κάνει και με τις συνθήκες εργασίας. α προτιμούσα να πάω σε μία ομάδα στο εξωτερικό, είτε αγωνιζόμουν είτε όχι».

*Οι δηλώσεις του Μιχάλη Σηφάκη έγιναν στον «Libero 107.4»

To Top