Σημαιοφορίδης στο PRESSARIS: “Αναδρομικά δεν μπορεί να γίνει αφαίρεση βαθμών”

Πολύς λόγος έγινε για το θέμα του Μιχάλη Σηφάκη και το γεγονός ότι η υπόθεσή του εκδικάστηκε. Το PRESSARIS μίλησε με τον νομικό και πρώην γενικό γραμματέα του ΠΣΑΠ, ειδικό στα θέματα αυτά Λάκη Σημαιοφορίδη, για να δώσει τα “φώτα” του για το αν κινδυνεύει άμεσα με αφαίρεση βαθμών ο Άρης.

Κατ’ αρχήν πρέπει να σημειώσουμε μερικά σημαντικά στοιχεία.

1. Η υπόθεση Σηφάκη ήταν η μοναδική που δεν πήρε αναβολή από τις επτά που ήταν προγραμματισμένες στο δικαστήριο. Ο Άρης δεν εκπροσωπήθηκε με φυσική παρουσία, αλλά έστειλε έγγραφο και τελικά δεν πέτυχε την αναβολή, γεγονός που πιστώνεται στην πλευρά του παίκτη και όχι του συλλόγου.

2. Ο Σηφάκης – από την στιγμή που εκδικάστηκε η υπόθεση- αποκτάει ένα διαπραγματευτικό πλεονέκτημα, για ευνόητους λόγους. Η αναβολή θα “πετούσε την μπάλα στην κερκίδα”, αλλά τώρα οι εξελίξεις προχώρησαν, αποκτώντας το “πάνω χέρι”, τη στιγμή, μάλιστα, που έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και ήταν υπέρ το δέον σκληρός διαπραγματευτής, απαιτώντας 988.000 ευρώ!

3. Μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της Σούπερ λίγκας, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή ή αφαίρεση βαθμών.

Στο ερώτημα που θέσαμε στον Λάκη Σημαιοφορίδη για το τι προβλέπει η διαδικασία, όπως στην περίπτωση Σηφάκη, μας απάντησε:

“Πρέπει πρώτα να βγει η απόφαση, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτό θα πάρει κάποιες μέρες Μετά την έγκριση του περιβόητου μνημονίου της ΕΠΟ, τα χρέη προς τους παίκτες εξοφλούνται σε 45 δόσεις.

Για να ζητήσει, λοιπόν, ένας παίκτης ενεργοποίηση βαθμών π.χ. αφαίρεση βαθμών και μηδενισμό θα πρέπει πρώτα μια ΠΑΕ να μην εξοφλήσει την πρώτη δόση από τις 45 δόσεις (σ.σ. σε περίπτωση που επικυρωθεί όλο το ποσό η δόση υπολογίζεται περίπου στις 22.000 ευρώ), η οποία χρονικά θα οριστεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Και σε αυτήν την περίπτωση της μη πληρωμής της δόσης θα αφορά το αμέσως επόμενο παιχνίδι της ομάδας. Αναδρομικά, λοιπόν, για παιχνίδια που έγιναν δεν μπορεί να ζητηθεί ή να γίνει αφαίρεση βαθμών”.

To Top