Σε διαβούλευση με τη… FIFA βγαίνει το αθλητικό νομοσχέδιο που αποτελεί μια συνολική αναθεώρηση και κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας από το 1999 και εντεύθεν και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης προκειμένου να υπάρξει συναίνεση σε ζητήματα όπως το εκλογικό σύστημα, ο περιορισμός στις θητείες και η διαιτησία.
Όσον αφορά το εκλογικό σύστημα προβλέπεται η αύξηση του αριθμού των εκλεκτόρων, υιοθετείται αναλογικό σύστημα ώστε να εκπροσωπούνται στο ΔΣ όλες οι τάσεις ανάλογα, βέβαια, με τις ψήφους που έλαβαν, και επίσης προβλέπεται, υπό προϋποθέσεις, η απαγόρευση σε εκτελεστικό μέλος ΔΣ Ένωσης, όπως είναι οι πρόεδροι των Ενώσεων, να είναι ταυτόχρονα μέλος του ΔΣ της αθλητικής ομοσπονδίας. Επίσης περιορίζονται σε δύο οι θητείες των εκτελεστικών μελών της ΕΠΟ και των ομοσπονδιών με εξαίρεση του ταμίες. ομοσπονδιών
Για τη διαιτησία προβλέπεται η θέσπιση κριτηρίων αξιολόγησης διαιτητών και επιλογής των μελών της ΚΕΔ καθώς και η διασφάλιση της παρουσίας τους. Η εξάλειψη του φαινομένου να σφυρίζουν διαιτητές που τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από την ποινική δικαιοσύνη. Επίσης προβλέπεται η λειτουργία και οι αρμοδιότητες της ΟΔΠΕ, κατόπιν γνώμης της ΕΠΟ, αλλά και η επαγγελματική διαιτησία.
Για τα κωλύματα μελών ΔΣ αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων: Θα εκπίπτουν αυτοδίκαια του αξιώματός τους όσοι παραπέμπονται σε δίκη με απόφαση του συμβουλίου εφετών ή όσοι αντιμετωπίζουν περιοριστικούς όρους από τη δικαιοσύνη. Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν σήμερα στο ποδόσφαιρο.
Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από ΑΑΕ που τέθηκε σε εκκαθάριση θα βαρύνουν και τη νέα που θα ιδρυθεί στη συνέχεια από το ίδιο σωματείο, η οποία θα θεωρείται διάδοχος της παλιάς και δεν θα απαλλάσσεται από τα κάθε είδους χρέη της. Άρα η αλλαγή ΑΦΜ δεν θα απαλλάσσει της αθλητικές ανώνυμες εταιρείες από τις οφειλές τους. Αυτό θα ισχύει από εδώ και πέρα και δεν αφορά τον Άρη, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει νέα ΠΑΕ, με το προηγούμενο νομικό καθεστώς, μια ακόμη απόδειξη του πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός της ανόδου πέρσι και μετά από μια μαύρη χρονιά με τις παλινωδίες της οικογένειας Καλαϊτζίδη.
Το νομοσχέδιο απαγορεύει τον δανεισμό ποδοσφαιριστών που ήταν έντονος και γινόταν από τον ΟΣΦΠ προς άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Η απαγόρευση είναι γενική και έγινε με το σκεπτικό ότι πολλές φορές μέσω αυτής δημιουργούνται «παραρτήματα» και νοθεύεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων.