Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε μεταξύ άλλων για τη νέα του προπονητική ζωή, το lockdown στη Ρωσία, αλλά και την κατάσταση στον Άρη και το ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο βοηθός του Δημήτρη Πρίφτη στην Ούνιξ Καζάν αναφέρθηκε μέσω του sportfm.gr αρχικά στην διακοπή της VTB και την επιστροφή στην Ελλάδα:
«Από τότε που ανακοινώθηκε η διακοπή της VTB και του Eurocup μπήκαμε όλοι σε μία φάση lockdown, όπως στην Ελλάδα. Δεν ήταν πολύ διαφοροποιημένα τα πράγματα. Κάποια στιγμή τα κρούσματα είχαν αυξηθεί πάρα πολύ. Είχαμε κάθε μέρα πάνω από 10.000. Μας έπιασε λίγο η ανησυχία, γιατί τα σύνορα είχανε κλείσει και δεν μπορούσαμε να βγούμε από την Ρωσία. Αυτό ήταν το βασικό μας πρόβλημα. Μερίμνησε τόσο η πρεσβεία, όσο και η κυβέρνηση και ειδικά η Aegean. Στείλανε ένα αεροπλάνο και τέλος καλό, όλα καλά».
Για την καριέρα του πλέον ως προπονητής:
«Είναι κάτι το οποίο πάντα σκεφτόμουνα και ήθελα να κάνω, το να συνεχίσω να βρίσκομαι στο μπάσκετ μέσα από την προπονητική. Είμαι πάρα πολύ τυχερός που στο τέλος της καριέρας μου έγινε αυτή η πρόταση από ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, με μεγάλη ιστορία και μου δόθηκε η δυνατότητα να μάθω, προσωπικά, δίπλα στους καλύτερους. Να σου πω την αλήθεια μ’ άρεσε παραπάνω απ’ όταν ήμουνα παίκτης, με γεμίζει, με κάνει να θέλω να βελτιωθώ και να έχω ένα καλύτερο μέλλον».
Για την κατάσταση του ελληνικού πρωταθλήματος, του Άρη και του ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε:
«Είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει πάντα το ενδιαφέρον του. Έχουμε μια φιλοσοφία στην Ελλάδα, η οποία έχει δημιουργήσει μία σχολή τόσο σε αθλητές, όσο και σε προπονητές. Σε όποια κατάσταση και αν είναι, αυτή η διοργάνωση έχει πάντα ενδιαφέρον και τακτικά αλλά και για τον κόσμο. Αυτές οι ομάδες βρίσκονται σ’ ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο οικονομικά. Γι’ αυτό φταίει η κακοδιαχείριση κάποιων που είχαν τα ηνία. Ωστόσο, επειδή υπάρχει κόσμος, ιστορία, ευελπιστώ για όλες τις ομάδες, όχι μόνο γι’ αυτές τις δύο, να βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πραγματικό και αγνό ενδιαφέρον και όχι οικονομικά κίνητρα, ώστε να τις ξαναφέρουν στην ελίτ. Βέβαια, υπάρχουν και ομάδες που έχουν οικονομική σταθερότητα και βρίσκονται στην δεύτερη ταχύτητα του πρωταθλήματος και είναι καλό για τους αθλητές, ώστε να ανταπεξέρχονται στις συμφωνίες και στις υποσχέσεις».