Ρωμανίδης: “Μπορούμε να είμαστε παρόντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες”

Ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας, Μιχάλης Ρωμανίδης και νυν στέλεχος του Άρη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς και τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα είπε στο EOK WebRadio…

Για την προσπάθεια της Εθνικής στο Προολυμπιακό: «Τίποτα δεν είναι εύκολο, γιατί και τα προηγούμενα χρόνια λέγαμε ότι είμαστε έτοιμοι, αλλά σε κάποιους ημιτελικούς ή προημιτελικούς πάντα κάτι “στράβωνε”. Θέλω να πιστεύω ότι αυτήν τη φορά θα είμαστε πιο έτοιμοι από κάθε άλλη φορά, γιατί όλος ο κόσμος θέλει να δει την εθνική του ομάδα να μετέχει στη μεγαλύτερη διοργάνωση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για τις εντυπώσεις του απ’ την Εθνική: «Οι αντίπαλοί μας στο Προολυμπιακό δείχνουν ότι είναι πραγματικά καλές ομάδες και πολύ υπολογίσιμες για τη διεκδίκηση της πρόκρισης. Το χθεσινό (02/07) ματς ήταν έκπληξη το πώς εξελίχθηκε το Σλοβενία-Κροατία. Θεωρώ ότι η ομάδα μας θα ξεκινάει πάντα από τη άμυνα, που είναι και το σημαντικότερο. Και οι 12 παίκτες είναι πάρα πολύ καλοί, με πολλές εμπειρίες, που στις ομάδες τους είναι πρωταγωνιστές. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό για την πολυπόθητη πρόκριση».

Για το αν η Εθνική είναι το φαβορί για την πρόκριση: «Πάντα πρέπει να είσαι επιφυλακτικός, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια στα μεγάλα γεγονότα ήμασταν πάρα πολύ ενθουσιώδεις. Νομίζω πως όταν παίζεις στο γήπεδό σου, με τόσο πολύ κόσμο, με τόσο καλή ομάδα δε μπορεί παρά να μην πιστεύουμε ότι είμαστε το 1ο φαβορί. Σίγουρα δε θέλει να υποτιμήσουμε τη Σλοβενία ή την Κροατία. Θεωρώ, όμως, ότι έχουμε τον πρώτο λόγο όσον αφορά την πρόκριση».

Για το ότι το Προολυμπιακό γίνεται στο ΣΕΦ: «Είναι πολύ σημαντικό ότι παίζεις στο γήπεδό σου και σε ένα γήπεδο που έχει μια πολύ καλή αύρα γενικότερο, είχε συμβεί εκεί μια τεράστια επιτυχία. Αυτό όλοι οι παίκτες το έχουν λίγο στην άκρη του μυαλού τους. Είναι θετικό. Το να επηρεάσει όμως παίκτες όπως ο Σάριτς, ο Χεζόνια, ο Ντόντσιτς, δεν είναι εύκολο. Έχουν παίξει τόσες φορές σε γήπεδα γεμάτα, οπότε δε νομίζω ότι τους επηρεάζει τόσο. Είναι θετικό για την ψυχολογία της ομάδας μας σίγουρα».

Για το αν μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι εφάμιλλη με ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ: «Μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πάρα πολύ σπουδαίο γεγονός σίγουρα. Αν με ρωτούσατε τι θα ήθελα, γιατί έχω παίξει και στο Παγκόσμιο του 1986 και στο Πανευρωπαϊκό το 1983, θα ήθελα πραγματικά να ζήσω τη χαρά των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτό το τεράστιο γεγονός. Κάθε αθλητής που έχει παίξει σε ένα καλό και υψηλό επίπεδο θα ήθελε να μετέχει σε μια Ολυμπιάδα. Είναι οι κορυφαίοι αθλητές απ’ όλον τον κόσμο σε όλα τα αγωνίσματα. Βλέπουμε τη μεγάλη διαφορά στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, όλοι θέλουν να παίξουν, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μεγάλη απουσία των σταρ».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Βασίλης είναι μια τεράστια προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάκσετ. Είναι και πάρα πολύ καλό παιδί, είναι πάρα πολύ ευγενικός άνθρωπος, με πολύ μεγάλο σεβασμό. Τον εκτιμώ, είναι εξαιρετικός. Έχει πάρα πολλά να δώσει στο μπάσκετ και απ’ τη θέση του προπονητή. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, το έχει δείξει αυτό και στο μικρό διάστημά του στην προπονητική. Κάποιοι παίκτες που τον είχαν συμπαίκτη, το έχουν ξεχωρίσει και ξέρουν ότι έχουν έναν άνθρωπο που ήταν ο ηγέτης τους τα προηγούμενα χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά τώρα είναι ο άνθρωπος που θα καθοδηγήσει την εθνική μας ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Έχει τον σεβασμό όλων και με την προσωπικότητα που έχει μπορεί να περάσει πολύ πιο εύκολα αυτά που θέλει στους παίκτες του».

Για το τι σημαίνει για έναν παίκτη να αγωνίζεται στην Εθνική: «Όταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο νιώθεις ότι εκατομμύρια κόσμος σε παρακολουθεί και έχεις την υποχρέωση να δώσεις το κάτι παραπάνω για να μπορέσεις να φέρεις μια επιτυχία που θα δώσει χαρά στον κόσμο. Αυτό ισχύει για όλους όσους φορούν τη φανέλα της Εθνικής. Εύχομαι, αρχής γενομένης από σήμερα, να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να δούμε την εθνική μας ομάδα να μας εκπροσωπεί στο μεγαλύτερο γεγονός του πλανήτη».

To Top