Ρονάλντο Γκιάρο: Επαγγελματίας, δάσκαλος και πάντα… συνεργάτης του Άρη! (videos)

Αποτελεί, αδιαμφισβήτητα μια σημαντική προσωπικότητα ποδοσφαιριστή που πέρασε τα τελευταία χρόνια από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ένας ποδοσφαιριστής με την εμπειρία, την ηρεμία και κυρίως την αξιοπρέπεια του Ρονάλντο Γκιάρο, ίσως αξίζει περισσότερα από όσα κέρδισε στον Άρη. Και δεν εννοούμε φυσικά τα οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά τους τίτλους… Το PRESSARIS θυμάται μέσα από στιγμές, την προσφορά του Βραζιλιάνου στόπερ στον Άρη στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, με τη σημείωση: ο Γκιάρο, όπως έχει ομολογήσει θα είναι για πάντα… συνεργάτης του Άρη.

Αφορμή αποτέλεσε η παρουσία του σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να τακτοποιήσει τον διακανονισμό της οφειλής που υπάρχει προς το πρόσωπό του από τη συμμετοχή του στους κίτρινους.

Η έκπληξη του ερχομού του

Ήταν 4 Ιουλίου του 2007, όταν ο Άρης αποκτούσε ένα από τα μεγάλα ονόματα του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Τον Ρονάλντο Γκιάρο, διεθνή Βραζιλιάνο στόπερ, με θητεία στην Μπενφίκα και την Μπεσίκτας στην Ευρώπη κι αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δικαίως ο κόσμος ενθουσιάστηκε στην ιδέα της υπογραφής των συμβολαίων με τον Ρονάλντο, ο οποίος ήρθε με σκοπό να γίνει το έτερον ήμισυ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο κέντρο άμυνας.

Ο Ρονάλντο Γκιάρο δικαίωσε από την πρώτη κιόλας στιγμή τους ιθύνοντες της ΠΑΕ και ενθουσίασε με τις εμφανίσεις του τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη.

Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως… δάσκαλο τον Ρονάλντο, ο οποίος ήταν αυτός που «ευθυνόταν» κυρίως για την αγωνιστική πρόοδο του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Αυτό ήταν μεγάλη αλήθεια καθώς το ταλέντο του νεαρού τότε κεντρικού αμυντικού, πλαισιώθηκε από την εμπειρία του δυναμικού 33χρονου το 2007, Γκιάρο και ο Άρης απέκτησε μία εξαιρετική αμυντική γραμμή στον άξονα.

Ο Ρονάλντο την πρώτη του χρονιά, σκόραρε δύο φορές με κεφαλιά. Τη μία σε εκείνο το… άσχημο 1-1 με την Μπράγκα, όπου ισοφάρισε μετά τη σέντρα του Αβραάμ και το δεύτερο στη νίκη με 1-0 επί της Βέροιας στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Βραζιλιάνος έπαιξε στην πρώτη του χρονιά στο Χαριλάου σε 35 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, συμπληρώνοντας 3321 λεπτά συμμετοχής!

Σε… περιπέτειες

Τη δεύτερη του χρονιά ο Ρονάλντο στον Άρη, έχασε τον… έτερο Καπαδόκη, Αβραάμ Παπαδόπουλο κι αυτό αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα ια τον Άρη. Ο Αλεχάντρο Λέμπο που στάθηκε στο πλάι του, δε φάνηκε να είναι ο στόπερ που οι «κίτρινοι» έψαχναν.

Ωστόσο ο Βραζιλιάνος δεν πρόλαβε να βγάλει τη χρονιά.  Η προσφορά του δεν εκτιμήθηκε και τόσο από τη διοίκηση, με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάμπρο Σκόρδα, να τιμωρεί τον Γκιάρο με χρηματικό πρόστιμο και να του επιβάλλει να κάνει προπονήσεις στο Νέο Ρύσιο από τα… χαράματα μόνος!

Κάτι τέτοιο δεν το ανέχτηκε για πολύ ο ίδιος, που προσέφυγε στην ΦΙΦΑ. Στο τέλος της χρονιάς η διοίκηση έψαξε βρήκε τον Βραζιλιάνο (πρόλαβε τη δεύτερή του σεζόν στον Άρη πάντως να παίξει σε 15 παιχνίδια, έχοντας συνολικά 1412 λεπτά συμμετοχής) κι αφού ήρθε σε διακανονισμό μαζί του, τον έπεισε να επιστρέψει και να αγωνιστεί ξανά με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Βοηθούσε τους συμπαίκτες του

Η επιστροφή του στέφθηκε με επιτυχία, μιας κι ο ίδιος ήταν εξαιρετικός και τα δύο χρόνια στα οποία συνέχισε να αγωνίζεται, τόσο δίπλα στον Κριστιάν Νασούτι, ο οποίος πλάι στον Γκιάρο, όπως τόνισε έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του,  όσο και δίπλα στον Νίκο Λαζαρίδη, μια χρονιά αργότερα, που αποδείχτηκε ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Άρη την περυσινή σεζόν!

Τη σεζόν 2009 – 2010 ο Γκιάρο έπαιξε 26 ματς και 2462 λεπτά και την επόμενη σεζόν (περσινή) που ήταν και η τελευταία του αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια, συμπληρώνοντας ακόμη 2471 λεπτά. Μάλιστα στην τελευταία του σεζόν σκόραρε, σε εκείνο το παιχνίδι Κυπέλλου στα Τρίκαλα, όπου ο Άρης αποκλείστηκε.

Στον Άρη «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και πια βρίσκεται στη Βραζιλία, ενώ πολύς κόσμος παραδέχεται πως ακόμα και φέτος θα μπορούσε να αγωνίζεται βασικός στην ομάδα! Την ίδια ώρα, ο Γκιάρο με αφορμή την παρουσία του εδώ συζήτησε το ενδεχόμενο να είναι τα… μάτια των κίτρινων στη Βραζιλία. Για πάντα συνεργάτης του Άρη…

Δείτε εδώ τον Γκιάρο σε δράση

{youtube}Nf08TwSOPTE|640|360|1{/youtube}

 
{youtube}gPusJMMxtDA|640|360|1{/youtube}

To Top