Ρισκάρει με ισόβιο αποκλεισμό ο Πακετά

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Πακετά, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν που τώρα παίζει στη Γουέστ Χαμ, είδε να του επιστρέφεται το τηλέφωνο από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (FA), η οποία τον είχε θέσει υπό έρευνα πριν από ένα χρόνο ως ύποπτο στοιχηματισμού για τέσσερις κίτρινες κάρτες που είχε δεχθεί.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Sun, η FA ανέλυσε το προσωπικό τηλέφωνο του Πακετά για οκτώ εβδομάδες πριν το επιστρέψει στον κάτοχό του, προκειμένου να το μελετήσει σε βάθος, αναζητώντας ύποπτα μηνύματα ή τραπεζικές συναλλαγές που θα μπορούσαν να συνδέσουν τον παίκτη με αυτά τα στοιχήματα.

Αλλά τα προβλήματα για τον Πακετά θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν μεγαλύτερα, δεδομένου ότι μόλις ο ποδοσφαιριστής ανέκτησε την κατοχή του παλιού του τηλεφώνου (εν τω μεταξύ είχε αγοράσει άλλο) το πέταξε, προσθέτοντας περαιτέρω προβλήματα στην ήδη πολύ λεπτή θέση του.

Αυτά τα γεγονότα συνέβησαν πριν από αρκετούς μήνες, αλλά εσχάτως η FA ζήτησε ξανά από τον ποδοσφαιριστή το (παλιό) τηλέφωνό του περαιτέρω ανάλυση. Προφανώς όμως η συσκευή δεν ήταν πλέον διαθέσιμη από τον παίκτη, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο προκάλεσε ζημιά στις έρευνες.

Μάλιστα η FA τον κατηγόρησε για παρεμπόδιση των ερευνών, κατηγορία που προστέθηκε σε εκείνες για παράνομο στοίχημα αλλά και σε αυτές για έλλειψη συνεργασίας.

Οι αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ που εμφάνισαν ύποπτα στοιχήματα αναφέρονται στην περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και Αυγούστου 2023 και αφορούσαν τα παιχνίδια της Γουέστ Χαμ εναντίον των Λέστερ, Άστον Βίλα, Λιντς και Μπόρνμουθ.

Η ακρόαση για τη διαδικασία εναντίον του Πακετά έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάρτιο, αν κι ενδέχεται να μην εκδοθεί ετυμηγορία πριν από το καλοκαίρι του 2025. Αυτό θα επιτρέψει στη Γουέστ Χαμ να μπορεί να υπολογίζει στον παίκτη μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ακόμη κι αν καταδικαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η καριέρα του 27χρονου Βραζιλιάνου θα μπορούσε να κινδυνεύσει σοβαρά, δεδομένου ότι οι υποθέσεις οδηγούν ακόμη και σε ισόβιο αποκλεισμό.

To Top