Πτώση για Τσιτσιπά, άνοδος για Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βγήκε και επίσημα εκτός Top 8 της παγκόσμιας κατάταξης, λίγες μέρες πριν την κλήρωση του Roland Garros (23/05).

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είναι αυτή την εβδομάδα στο Νο.9 του κόσμου (-1) και αυτό θα είναι και το νούμερό του στο ταμπλό του Παρισιού, αν δεν υπάρξει κάποια απόσυρση της τελευταίας στιγμής (βλέπε Σίνερ).

Συνεπώς, θα μπορεί να συναντήσει παίκτη της πρώτης οκτάδας από τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης.

Κατά τα άλλα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει στην κορυφή, αλλά αν δεν φτάσει στα ημιτελικά του RG θα χάσει από τον Σίνερ το Νο.1, ακόμα και αν ο νεαρός Ιταλός δεν κατεβεί στο χωμάτινο σλαμ.

Ο Ζβέρεφ, από την πλευρά του, ανέβηκε στο Νο.4 με την κατάκτηση του τίτλου στη Ρώμη, ενώ ο φιναλίστ Νικολάς Τζάρι είναι πλέον στο Νο.17, που αποτελεί career high.

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο.7 (+1), οπότε θα έχει θεωρητικά καλύτερη τύχη στην κλήρωση της Πέμπτης, ενώ η Ίγκα Σβιόντεκ συνεχίζει ακάθεκτη στο Νο.1, αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά από την Αρίνα Σαμπαλένκα, την οποία νίκησε στον τελικό της Ρώμης.

Σε ό,τι αφορά τα Race σε άνδρες και γυναίκες, Στέφανος και Μαρία κέρδισαν μια θέση και είναι στο Νο.6 και στο Νο.10 αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι το Roland Garros ξεκινάει την προσεχή Κυριακή (26/05).

To Top