Πρώτος στις τάπες σε Ελλάδα και Ευρώπη! (video)

Δέχτηκε μεγάλη αμφισβήτηση στα πρώτα παιχνίδια με την φανέλα του Άρη. Βρέθηκε ένα βήμα πριν την έξοδο όμως την κατάλληλη στιγμή το καμπανάκι της αφύπνισης ήχησε δυνατά στα αυτιά του και από τότε ο Σαμ Μάλντροου έχει βαλθεί να διαψεύσει όλους όσους αμφέβαλαν για τις ικανότητες του.

Ο νεαρός αμερικάνος πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και απέδειξε ότι δίκαια τυγχάνει της εμπιστοσύνης του προπονητή του. Άλλωστε ποιος προπονητής δεν θα ήθελε ένα «σκιάχτρο» σαν τον «Big Sam» (έτσι τον αποκαλούσαν οι συμπαίκτες του στα κολεγιακά του χρόνια) κάτω από καλάθι της ομάδας του. Και τι εννοούμε με την λέξη «σκιάχτρο»; Έναν παίκτη – φόβητρο για κάθε αντίπαλο κάτω από το καλάθι.

Οι αριθμοί μέχρι στιγμής δικαιώνουν όλους όσους έλεγαν ότι ο 23χρονος φόργουορντ μοιράζει τη μία τάπα μετά την άλλη. Άλλωστε στα τέσσερα χρόνια της κολεγιακής του καριέρας ο Σαμ Μάλντροου σταμάτησε 251 φορές τους αντιπάλους του προς το καλάθι καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Μπράντον Ουάλας με 249 τάπες.

Ο νεαρός φόργουορντ βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των κοψιμάτων στο ελληνικό πρωτάθλημα με 13 τάπες. Ίδιες έχει και ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ της Καβάλας. Την πρώτη θέση στην ίδια κατηγορία απολαμβάνει και στο Γιούροκαπ με 14 τάπες σε πέντε αγώνες, 2,8 ανά αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις τάπες που μοίρασε ο Αμερικάνος παίκτης στο παιχνίδι με τη Νίμπουρκ δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για αυτόν καθώς τόσο στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με του Τσέχους όσο και με την Ρουντούπις στην Λιθουανία είχε ανάλογη επίδοση.

Παρακολουθείστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του Σαμ Μάλντροου στο NCAA:

{youtube}pTwUNeMrgY0|640|360|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top