Προσγείωση στην πραγματικότητα: Νέο 48ωρο θρίλερ για την επιβίωση του Άρη!

Τα αγωνιστικά και μεταγραφικά θέματα μπαίνουν στην άκρη τις επόμενες ώρες στον Άρη. Πρώτης προτεραιότητας θεωρείται η ίδια η επιβίωση της κίτρινης ΠΑΕ. Αύριο συνεδριάζει η ΕΕΑ για να εξετάσει μεταξύ άλλων και τον φάκελο της κιτρινόμαυρης αδειοδότησης. Ο Άρης τρέχει για να… φτάσει.

Το φως στο τούνελ που φάνηκε προς στιγμή από τη διάθεση εμπλοκής του Δημήτρη Ηλιάδη έσβησε λίγο μετά τις 10 τo βράδυ της Τρίτης, με την γραπτή ανακοίνωση-απόσυρσης του ενδιαφέροντος από τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Ο Άρης προσγειώνεται στην σκληρή πραγματικότητα. Αυτή που λέει ότι πρέπει να βρει τρόπους για να επιβιώσει.

Από τον φάκελο του Άρη, ο οποίος θα εξεταστεί μαζί με τους φακέλους και άλλων ΠΑΕ, λείπει μεταξύ άλλων -έχει ήδη εξασφαλιστεί η ασφαλιστική-, η φορολογική ενημερότητα (όπως λείπει και από άλλες ΠΑΕ, όπως π.χ. της ΑΕΚ).

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια σειρά επαφών με τον Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για να ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό (την ώρα που υπάρχουν κι άλλες ομάδες στη θέση του Άρη, ας μην το ξεχνάμε…). Η τάση της πολιτείας είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να αποτελεί εμπόδιο η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας. Αυτό είναι μια μέση λύση, αλλά όχι η πραγματική λύση.

Σε μια τέτοια περίπτωση τι θα γίνει με τις μεταγραφές; Θα εγκριθούν χωρίς ενημερότητα; Ή όχι; Και τι θα γίνουν οι μεταγραφές που έγιναν; Είναι ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις και αποτελούν μέρος του κιτρινόμαυρου θρίλερ. Ο Άρης θα πρέπει, επίσης, να διευθετήσει τις όποιες οφειλές προς την ΕΠΟ και να συμπληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε ο φάκελός του να είναι έτοιμος και πλήρης.

«Υπάρχουν πληροφορίες για θετικά μηνύματα από το Υπουργείο, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Ψάχνουμε εμείς οι ίδιοι να βρούμε τα χρήματα ώστε να το πράξουμε ανεξάρτητα από τη διάθεση του Υπουργείου, για να μην μας προκύψει κάποιο πρόβλημα την τελευταία στιγμή» σχολίασε κατά την επιστροφή της αποστολής του Άρη από την Ιταλία ο διευθύνων σύμβουλος της κίτρινης ΠΑΕ Αντώνης Ζαμπέτας.

Εντός της ημέρας οι κίτρινοι θα μεταβούν στην ΦΑΕ για να βεβαιώσουν το ακριβές ποσό της οφειλής που πρέπει να καταβληθεί ώστε να πάρει ο Άρης φορολογικής ενημερότητα. Αν ισχύει το ποσό των 820.000 ευρώ τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Όπως έλεγαν στην Αλκμήνης αν όμως προκύψει ένα ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ, τότε θα γίνει προσπάθεια να δοθεί στη ΦΑΕ εγγύηση η χορηγία από τον ΟΠΑΠ και να εκδώσει ενημερότητα.

Όμως από τη θεωρία, οι κίτρινοι χρειάζονται πράξεις. Πράξεις που θα ξεκολλήσουν το κάρο από την λάσπη… Όσο υπάρχουν περιθώρια. Εφόσον ο Άρης δεν έχει… σωσίβιο από την πολιτεία, τότε θα πρέπει να βρει λύσεις εκ των έσω. Για να υπάρχει και αύριο.

 

To Top