ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Την ομάδα την βλέπω σαν ολότητα, το σημαντικό είναι πώς λειτουργεί σαν σύνολο”

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν άλλαξε τροπάριο! Κράτησε και μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ χαμηλούς τόνους και μιλώντας για την ομάδα του ως σύνολο, προστάτευσε τον Ντομινίκ Γουότερς, που έκανε μέτριο παιχνίδι.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Συγχαρητήρια για τη νίκη στους παίκτες και στον κόσμο για την παρουσία του, μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Είναι ένα ντέρμπι που έχει ιδιαιτερότητες. είναι σημαντική για τον κόσμο, αλλά για μας πρέπει να είναι μια απλή. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμενοι και να συνεχίσουμε τη δουλειά για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟΚ και καλή συνέχεια…”.

Ρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Άρης με 25 περισσότερα ριμπάουντ και 19 επιθετικά έφτασε να κερδίσει το παιχνίδι στο τέλος και απάντησε: “Υπάρχουν κι άλλα στατιστικά στοιχεία, στα οποία υπολειπόμαστε. Είχαμε καλή συγκομιδή στο ριμπάουντ, είχαμε καλό τρίποντο, ειδικά οι Ξανθόπουλος και Μακ Νιλ, αλλά μπορεί ο κόσμος να βλέπει τον Οκάρο (Γουάιτ) ή τον Μακ Νιλ, όμως υπάρχουν παίκτες κλειδιά και η συμβολή τους είναι πολύ σημαντική, όπως ο Ξανθόπουλος και ο Σίμτσακ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιώσουμε τις άσχημες πλευρές μας, τα κενά που έχουμε”.

Ρωτήθηκε για την απόδοση του Γουότερς κι αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του Αμερικανού πλέι μέικερ και απάντησε: “Την ομάδα την βλέπω σαν ολότητα. Κάποιοι παίκτες, σε κάποιες μέρες δεν θα είναι καλοί. Το σημαντικό είναι το σύνολο να λειτουργεί και να καλύπτει τις ελλείψεις που παρουσιάζονται. Αυτή τη στιγμή με ότι παρουσιάζει η ομάδα είμαι ευχαριστημένος, αλλά χρειαζόμαστε μεγάλη βελτίωση, γιατί αντιμετωπίζουμε ομάδες καλά προπονημένες, πολύ ποιοτικές. Το σημαντικό είναι πώς λειτουργεί η ομάδα στο σύνολο και αυτό ήταν κάτι που επεσήμανε από πέρσι. Αυτό χαρακτηρίζει την ομάδα, να μπορεί να υποστηρίξει την κακή μέρα, είτε την δική μου, είτε κάποιου παίκτη και να μπορεί να διατηρεί την ψυχραιμία της. Η περσινή ομάσα το είχε πολύ έντονα αυτό. Αν η φετινή  ακολουθήσει τα ίδια μονοπάτια θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάτι καλό”.

To Top