Πρίφτης: «Δυνατή και ποιοτική ομάδα η Βενέτσια, στα πρώτα ματς πολλά μπορούν να συμβούν»

Ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην ιταλική Ρέτζιο Έμιλια μίλησε για την αποψινή αναμέτρηση του Άρη με τη Βενέτσια.

Αναλυτικά είπε στο WebRadio της ΕΟΚ:

Για τη σημερινή (25/09) αντίπαλο του Άρη στο EuroCup, Βενέτσια: «Είναι μια ομάδα που κράτησε “κορμό”, έχει κάνει κάποιες προσθήκες και έχει τον ίδιο προπονητή. Είναι μια δυνατή ομάδα, η οποία έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της. Θα είναι δύσκολο για τον Άρη, γιατί παίζει εκτός έδρας. Ο Άρης είναι σε περίοδο που έχει τραυματισμούς, είχε μια δύσκολη προετοιμασία, ωστόσο είναι στο πρώιμο στάδιο η σεζόν και στα πρώτα ματς πολλά μπορούν να συμβούν».

Για τη φετινή σεζόν της Ρέτζο Εμίλια: «Το Σάββατο παίζουμε με την Τρέντο στο γήπεδό μας. Εμείς έχουμε έναν αντίπαλο, την περσινή χρονιά, η οποία είναι στο μυαλό μας και θα πρέπει λίγο να απομονώσουμε το τι έγινε πέρυσι και να σκεφτούμε το φέτος. Είναι μια διαφορετική χρονιά, παρ’ όλο που κρατήσαμε αρκετά παιδιά από πέρυσι, έχουμε σχεδόν τη μισή ομάδα ίδια. Οι σημαντικοί παίκτες δυστυχώς έφυγαν. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Εκτός απ’ τη Βίρτους και την Αρμάνι που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα, υπάρχουν τρεις ομάδες όπως η Τράπανι, η Βενέτσια και η Τορτόνα οι οποίες ξεχωρίζουν. Οι υπόλοιπες 11 είναι στο ίδιο “καζάνι”. Είναι πολύ αμφίρροπο το πρωτάθλημα εδώ όσον αφορά το πλασάρισμα στα play-offs».

Για το πώς νιώθει που βρίσκεται στη Ρέτζο Εμίλια: «Είμαι χαρούμενος που ήρθα στη Ρέτζο Εμίλια, γιατί έχω πολύ καλή συνεργασία απ’ τα χρόνια μου στο Καζάν με τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα. Είναι μια προσωπικότητα στο ιταλικό μπάσκετ, μας συνδέει μια πολύ καλή σχέση και φιλία, δουλέψαμε μαζί πολλά χρόνια και γνωριζόμαστε πολύ καλά. Αυτός είναι ένας λόγος που ήρθα εδώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Σε όλη τη διαδρομή μου η στάση μου είναι να μένω εκεί που πηγαίνω, αλλά πολλές φορές δεν είναι εφικτό αυτό. Είμαι εδώ με όλη μου την καρδιά, αλλά είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για οτιδήποτε».

Για το ότι το ιταλικό μπάσκετ έχει αρκετά χρόνια να δει επιτυχίες: «Γενικά στην Ιταλία το μπάσκετ είναι ένα σπορ που έχει ιστορία πίσω του και επιτυχίες από αρκετές ομάδες. Τους απασχολεί ότι δεν έχουν επιτυχίες πλέον, κυρίως στο θέμα της παραγωγής παικτών, ότι κάτι φταίει. Κατά τη γνώμη μου, ένας απ’ τους λόγους είναι ότι υπάρχουν αρκετοί ξένοι παίκτες. Στην Α2 οι ξένοι είναι εδώ και πολλά χρόνια, το οποίο έχει θετικά και αρνητικά».

Για την επέτειο του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ 2005: «Είναι μια επέτειος μιας σπουδαίας στιγμής για το ελληνικό μπάσκετ, η οποία άφησε παρακαταθήκη. Θα έλεγα ότι όλη αυτή η μνήμη μάς… κυνηγάει λίγο. Γίνεται πάλι μια προσπάθεια στην Εθνική ομάδα, η οποία είναι πολύ αξιόλογη. Η παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σπουδαίο επίτευγμα. Είναι μια επιτυχία αντάξια τετράδας, η οποία δείχνει ότι ήδη έχουμε επανέλθει. Αν σκεφτείτε τι ομάδες και τι ρόστερ έμειναν εκτός Ολυμπιάδας, θα συμφωνήσετε ότι είναι έτσι. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να έχουμε επιτυχίες και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας».

To Top